Έφτιαξαν έναν πρωτότυπο αναβατήρα για να ανεβοκατεβαίνουν τα ηλικιωμένα σκυλάκια τους στον πάνω όροφο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όταν η 31χρονη Sonya Karimi, από τη Νέα Ορλεάνη των Ηνωμένων Πολιτειών διέσωσε πριν από χρόνια δύο σκυλάκια pugs, τον 13χρονο σήμερα George και τον 10χρονο Bodhi αλλά και ένα Boston Terrier, 10 ετών, είδε ότι μεγαλώνοντας είχαν μια δυσκολία μέσα στο σπίτι. Τα σκυλάκια δεν μπορούσαν εύκολα να μετακινηθούν και να πάνε στον πάνω όροφο του σπιτιού όπου θα έπρεπε να ανέβουν με μια εσωτερική σκάλα. Και έτσι δεν ανέβαιναν καθόλου.
Στην αρχή η Karimi τα έπαιρνε αγκαλιά και τα πηγαινοέφερνε αυτή. Όμως κάποια στιγμή είπε ότι θα μπορούσε να τα βοηθήσει και με άλλο τρόπο ώστε να μπορούν μόνα τους να το κάνουν. Έτσι σκέφτηκε μια απίστευτη ξύλινη κατασκευή, ένα αναβατήρα, ανελκυστήρα σκάλας, με βάση έναν μοτέρ μηχανής, τον οποίο δεν χρησιμοποιούν και απολαμβάνουν μόνο τα ηλικιωμένα σκυλάκια αλλά και το τέταρτο σκυλάκι του σπιτιού που είναι μόλις 4 ετών.
Η κατασκευή για να γίνει χρειάστηκε 3 μήνες. Η περίοδος που κλειστήκαμε μέσα λόγω πανδημίας ήταν η κατάλληλη για κάτι τέτοιο. Τα σκυλάκια μάλιστα έμαθαν αμέσως να τη χρησιμοποιούν και, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, το βλέπουν σαν βόλτα.
Αυτό που μένει ακόμα, σύμφωνα με την Karimi, είναι να βάψει τον αναβατήρα και να ζωγραφίσει πάνω του τις αδέσποτες γατούλες της Νέας Ορλεάνης.

Picture: Mercury Press & Media Ltd

(Φωτογραφία: Mercury Press & Media Ltd)

Δημοσιεύτηκε από Sonya Karimi στις Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

 

Πηγή: Mirror

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο