Η Δάφνη εγκαταλείφθηκε σε δρόμο των Σερρών όπου τη χτύπησε αυτοκίνητο- Ζει πλέον ευτυχισμένη στη Γερμανία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έχουμε ξαναπεί ότι τα αμέτρητα περιστατικά κακοποίησης που γίνονται καθημερινά στην Ελλάδα μας έχουν φέρει απίστευτη θλίψη και οργή. Για αυτό όταν διαβάζουμε ένα καλό νέο, όπως μια υιοθεσία, θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας.

Η όμορφη Δάφνη, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, ξεκίνησε άσχημα τη ζωή της. Είχε μια θλιβερή ιστορία. Όπως έχουν άλλωστε τα περισσότερα αδέσποτα ζώα. Ιστορία είτε εγκατάλειψης είτε κακοποίησης. Είτε και των δυο αυτών μαζί.

Η σκυλίτσα εγκαταλείφθηκε τον Οκτώβριο του 2019, ούτε ενός έτους, στην αυλή του Γυμνασίου στο Σκουτάρι Σερρών. Βρήκε φροντίδα από τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου, όμως μια μέρα χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι εθελοντές του ΦΟΣ που την ανέλαβαν έκαναν μεγάλες προσπάθειες για να τη σώσουν. Και τα κατάφεραν.

Στη συνέχεια η μικρή πήγε για φιλοξενία σε σπίτι εθελόντριας. Και αναζητούσε πλέον το μόνιμο σπίτι της, το οποίο δεν βρέθηκε στην Ελλάδα Βρέθηκε όμως στη Γερμανία. Κάποιοι εκεί θέλησαν να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει με αγάπη και φροντίδα.

Οι φωτογραφίες από τη νέα της ζωή μας κάνουν να σκεφτούμε για άλλη μια φορά ότι όλα τα πλάσματα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Πόσο μάλλον όταν είναι σαν τη Δάφνη, όπου κάποιοι ανεύθυνοι την πέταξαν έξω στο δρόμο αδιαφορώντας για το πώς θα ζήσει. Είναι αυτό που λέμε ότι το σκουπίδι του ενός… ο θησαυρός του άλλου.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο