Ένας δήμος στην Τουρκία έφτιαξε ένα πανέμορφο γατο-σπίτι με 64 δωμάτια για τις αδέσποτες γατούλες- Και εμείς ζηλεύουμε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν βλέπουμε να γίνονται εκτός Ελλάδας ωραία πράγματα για τα ζώα, με αγάπη και φροντίδα, τα ζηλεύουμε. Νιώθουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε σε μια χώρα που βασικά δεν αγαπάει τα ζώα. Και όσοι προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για αυτά δυστυχώς βρίσκουμε χίλια δύο εμπόδια.

Η γειτονική μας Τουρκία είναι φιλική για τα ζώα. Τουλάχιστον σε πολλά μέρη. Το βλέπουμε έντονα στην Κωνσταντινούπολη αυτό. Οι κάτοικοι έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τις γάτες, τις οποίες φροντίζουν. Όμως αυτό συμβαίνει και σε άλλα μέρη της χώρας.

Η πόλη της Αττάλειας είναι ένα από αυτά τα μέρη. Η Αττάλεια είναι μεγάλη παραθαλάσσια πόλη, χτισμένη στα παράλια της Μεσογείου, στη νότια ακτή της Τουρκίας.

Εκεί ο δήμος αποφάσισε να δείξει την αγάπη του στις γατούλες κατασκευάζοντας ένα απίστευτα μεγάλο και πρωτότυπο σπίτι με 64 δωμάτια ώστε να βρουν κατάλυμα αδέσποτες γατούλες.

Όσο και αν βλέπουμε τις φωτογραφίες, δεν μπορούμε να πιστέψουμε στα μάτια μας.

Η ξύλινη αυτή κατασκευή, η οποία έχει γίνει με μεράκι, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο DokumaPark. Χρωματιστή, με ζωγραφιές και ιδιαίτερα πρακτική αποτελεί ένα μικρό γατοκαταφύγιο. 

Ο Δήμος έχει φτιάξει και σε άλλα σημεία τέτοια πράγματα για τις γατούλες που πραγματικά είναι μικροί παράδεισοι για αυτές.

Με άλλα λόγια τα πράγματα είναι γατο…τέλεια. Μπράβο! Ζηλεύουμε.

Πηγή Daily Sabah,  ΑΑ PHOTOS

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Αντωνία Βασιλά 25 Φεβρουαρίου, 2021 - 3:25 μμ

Εδώ τά σκοτώνουν μέ φτυάρια, τά δένουν από τόν λαιμό στά δέντρα μέ σύρμα γιά νά πεθάνουν από πείνα καί διψα, τά καίνε σέ φούρνους, καί άν, ΄λέω, άν κάποιος φτιάξει σπιτάκια πάνε καί τά ξεχαρβαλιάζουν, γεννημένοι γιά τήν καταστροφή.

Reply
John William Sage 25 Φεβρουαρίου, 2021 - 6:13 μμ

HOW DO THEY CLEAN IT?

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο