Υπέροχες ζωγραφιές παιδιών Δημοτικού για το πρόγραμμα του Αρκτούρου “Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πολλά χρόνια τώρα, δεκαετίες θα λέγαμε καλύτερα, οι ευαισθητοποιημένοι και με ενσυναίσθηση πολίτες προσπαθούν, μέσα από συλλόγους αλλά και με όποιον τρόπο μπορούν, να πείσουν τους ανθρώπους που μας κυβερνούν να βάλουν επιτέλους κάποια μαθήματα στα σχολεία. Κάποια σημαντικά μαθήματα που κάθε πολιτισμένο Κράτος θα έπρεπε να είχε. Όπως αυτό της οικολογίας-φιλοζωίας.

Δεν γίνεται να διδάσκονται τα παιδιά τόσα ανούσια πράγματα και να μη μαθαίνουν βασικά πράγματα που θα τα κάνουν καλύτερους ανθρώπους και θα τα βοηθήσουν στο να δουν τα πράγματα αλλιώς. Να δουν τι είναι πλανήτης, φύση, ζώα. Και πώς μαθαίνοντας για αυτά και κάνοντας πράγματα για αυτά θα γίνουν καλύτεροι πολίτες. Και θα γίνει και ο πλανήτης μας καλύτερος. Και η καθημερινή μας ζωή καλύτερη. Αλλά δυστυχώς κανείς από τους υπεύθυνους έχει δείξει τη θέληση να γίνει κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν όμως κάποια σχολεία και κάποιοι ευαισθητοποιημένοι δάσκαλοι και καθηγητές που προσπαθούν να κάνουν πράγματα, συνεργαζόμενοι συχνά με ανάλογους φορείς αλλά και φιλοζωικά σωματεία. Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Τα προγράμματα δε των οργανώσεων είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και πολύ ωφέλιμα για τα παιδιά.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το πρόγραμμα του Αρκτούρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS που λέγεται “Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής”. Οι άνθρωποι του Αρκτούρου συνεργάστηκαν για αυτό το πρόγραμμα με την Δ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αιτωλοακαρνανίας, με ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Οι ζωγραφιές των παιδιών για το δάσος, τα ζώα και τον Αρκτούρο.

Δείτε την ανάρτηση του Αρκτούρου για αυτή τη δράση:

“Η μεγαλύτερη χαρά και ανταμοιβή μας είναι όταν τα παιδιά μας λένε: «Ένα μεγάλο μπράβο στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ που βοηθάει τα ζώα».

Οι υπέροχες ζωγραφιές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας είναι το αποτέλεσμα της ευαισθητοποίησής τους μετά την υλοποίηση του προγράμματος: «Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής».

Αργυρώ, Μαρία Κ., Θανάση, Ιωάννα, Μαρία Π., Σωτηρία, Φώτη, Δημήτρη, Ειρήνη, Λαμπρινή, Νίκη, Κατερίνα και Άντι σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Ευχαριστούμε θερμά και τον υπέροχο δάσκαλό σας Πέτρο Κοσιώρη για την όμορφη συνεργασία και γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε.” ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS 

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο