Η ιστορία μια σκυλίτσας που γεννήθηκε με δυο πόδια και πετάχτηκε στο δρόμο θα σας κάνει να δακρύσετε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η σκυλίτσα με το όνομα Daffodil γεννήθηκε με δυο μόνο πόδια και εγκαταλείφθηκε μέσα σε ένα βρώμικο κουτί σε δρόμο του San Francisco. Οι περισσότεροι περαστικοί που την έβλεπαν έφευγαν χωρίς να κάνουν κάτι για αυτήν.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Μέσα στην ατυχία της ήταν τυχερή γιατί την είδε ο Jene που περνούσε με το αυτοκίνητό του. Σταμάτησε, την πήρε και τη μετέφερε στο καταφύγιο San Francisco SPCA.

Η Daffodil, ένα μικροσκοπικό Chihuahua, τους κέρδισε αμέσως όλους με τον απίστευτο χαρακτήρα της. Παρά το πρόβλημά της, έπαιζε και χαιρόταν σαν μην είχε τίποτα. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου ήρθαν σε επαφή με μια εταιρεία που φτιάχνει προσθετικά μέλη και αναπηρικά καροτσάκια για ζώα, την Ortho Pets.

Η σκυλίτσα ήταν μικρή και θα μεγάλωνε κι άλλο. Έτσι οι κτηνίατροι θεώρησαν ότι το καλύτερο για εκείνη θα ήταν να αποκτήσει αρχικά αναπηρικό καροτσάκι. Και όταν θα ήταν πια ενήλικη και θα είχε διαμορφωθεί το σώμα της, θα μπορούσε να βάλει προσθετικά μέλη. Τα προσθετικά μέλη είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά οι υπεύθυνοι του καταφυγίου πιστεύουν ότι τα χρήματα θα συγκεντρωθούν από τις δωρεές του κόσμου.

Τα πρώτα βήματα της σκυλίτσας πάνω στο καροτσάκι ήταν συγκλονιστικά. Ένιωθε τόση χαρά που μπορούσε να τρέξει σαν τα άλλα σκυλάκια που έκανε τους ανθρώπους που την έβλεπαν να δακρύσουν από χαρά. Παράλληλα στάλθηκαν φωτογραφίες και βίντεο στην εταιρεία που θα κατασκεύαζε τα προσθετικά μέλη για να τη μελετήσουν προσεκτικά και να δουν τις ανάγκες της.

Μια από τις υπαλλήλους της εταιρείας, η Olivia, όταν έμαθε ότι η Daffodil δεν είχε βρει μόνιμο σπίτι, αποφάσισε να την υιοθετήσει. Έτσι η σκυλίτσα “πέταξε” από το San Francisco στο Colorado του Καναδά, στο σπίτι της νέας της μαμάς. Η Daffodil είχε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και αυτό είναι πολύ σπουδαίο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο