Γνωρίστε τη Hilda, το άγνωστο plus size Pin Up girl των 50’s

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν ακούμε τις λέξεις pin- up girl, μας έρχεται στο μυαλό εικόνες κοριτσιών σαν τη Marilyn Monroe. Είναι ζουμερά κορίτσια καρφιτσωμένα στις ανδρικές φαντασιώσεις. Είναι τα γλυκά κορίτσια που, αμέσως μόλις εμφανίζονται, ο ανδρικός πληθυσμός τα καρφιτσώνει, τα κολλά, τα στερεώνει με πινέζες σε όλες τις «ιδιωτικές» γωνιές του (κυρίως σε ντουλάπες και τοίχους). Τα κορίτσια που περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα ζωντανέψουν.

H Hilda είναι ένα διαφορετικό pin up girl. Τη δημιούργησε ο illustrator Duane Bryers (1911-2012). Ήταν ένα plus size μοντέλο που ποτέ δεν ντράπηκε για τα παραπάνω κιλά της. Με καμπύλες σε όλα τα σωστά σημεία, λίγο αδέξια αλλά καθόλου ντροπαλή για το κορμί της, η Hilda υπήρξε η  plus-size βασίλισσα που κοσμούσε τις σελίδες των αμερικανικών ημερολογίων από το 1950 έως το 1980.

«Είναι η δημιουργία του μυαλού μου. Είχα πολλά μοντέλα κατά τη διάρκεια των χρόνων, αλλά μερικές από τις καλύτερες απεικονίσεις της Hilda τις έκανα χωρίς μοντέλο» έχει πει χαρακτηριστικά ο βετεράνος εικονογράφος Duane Bryers.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο