Δείτε τον 65 εκατ. δολαρίων χώρο για ζώα που άνοιξε στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια επιλέγουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Στην Αμερική, και ειδικά στις εσωτερικές πτήσεις της χώρας, αυτό είναι κάτι συνηθισμένο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Με ποιον τρόπο όμως αυτό το ταξίδι θα μπορούσε να γίνει λίγο πιο εύκολο; Το γνωστό αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης έχει εδώ και λίγο καιρό τον τρόπο, καθώς εκεί σας περιμένει ένας χώρος που δεν πιστεύετε ότι θα συναντούσατε ποτέ. Σε ένα ειδικό terminal έχει δημιουργηθεί το ARK, ένας καταπληκτικός κλιματιζόμενος χώρος για τα κατοικίδια, και όχι μόνο, που διαθέτει κτηνιατρείο, pet shop, πισίνα αλλά και ξενοδοχείο που λέγεται “Pet Oasis”. Η ειδική αυτή πλευρά του αεροδρομίου που κόστισε 65 εκατομμύρια δολάρια είναι είτε για πριν είτε για μετά το ταξίδι με τα κατοικίδιά σας.

Με άλλα λόγια αν θελήσετε πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο ή μετά την αποβίβασή σας, είτε κτηνίατρο για να δει το ζωάκι σας είτε να το αφήσετε να ξεκουραστεί είτε να κολυμπήσει στην ειδική πισίνα ή ακόμα και να κάνει μασάζ, τότε το μέρος αυτό είναι το κατάλληλο για εσάς. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να επιστρέψετε από το ταξίδι σας. Και μη φανταστείτε ότι εδώ δέχονται μόνο γατούλες και σκυλάκια αλλά και πολλά άλλα ζώα, όπως άλογα, πουλιά, κουνέλια, σαύρες και φίδια.

Το ARK Pet Oasis είναι στην κυριολεξία ένα μικρό θαύμα. Είναι πεντακάθαρο, 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτό και σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνεται με τα γνωστά ξενοδοχεία ζώων.Υπολογίζεται μάλιστα ότι από εδώ θα περάσουν πάνω από 70 χιλιάδες ζώα μέσα σε ένα χρόνο. Επίσης εκτός από τα κατοικίδια μπορούν να έρθουν εδώ και ζώα που προορίζονται για ζωολογικούς κήπους.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο