Τηλεοπτική σειρά έφερε για πρώτη φορά σκύλους στα γυρίσματα για να χαλαρώσουν τους ηθοποιούς

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σκύλοι θεραπείας είναι τα σκυλιά εκείνα που έχουν εκπαιδευτεί στο να βοηθούν ανθρώπους με διάφορες παθήσεις, είτε αυτές είναι ψυχολογικές είτε σωματικές. Στην πλειοψηφία τους μάλιστα τα ζώα που “χρησιμοποιούνται¨ για αυτόν το σκοπό είναι σκύλοι. Όμως το ρόλο του θεραπευτή μπορεί να έχουν και άλογα, γαϊδουράκια, γουρουνάκια και σε σπάνιες περιπτώσεις και άλλα ζώα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@hotmail.com)

Τα ζώα-θεραπείας επισκέπτονται νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, γηροκομεία και άλλα ιδρύματα προσφέροντας εκεί τις υπηρεσίες τους. Για πρώτη φορά, πριν από λίγο καιρό, στην Αμερική σκύλοι-θεραπείας έκαναν την εμφάνισή τους στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής σειράς για να χαλαρώσουν τους ηθοποιούς από την ένταση και τις δυσκολίες των σκηνών. Πρόκειται για την αμερικανική δραματική σειρά “13 Reason Why”, η οποία παρουσιάζεται στο κανάλι Netflix και είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο “Δεκατρία Γιατί” του Jane Asher. Στην τηλεόραση έχει μεταφερθεί από τον Brian Yorkey.

Η υπόθεση του “13 Reason Why” ασχολείται με το θάνατο μιας 15χρονης, της Hannah Baker. Δυο εβδομάδες μετά το θάνατό της, ο συμμαθητής της Clay βρίσκει στην είσοδο του σπιτιού του ένα κουτί που περιέχει ηχογραφημένες κασέτες, μέσα στις οποίες η μαθήτρια εξηγεί τους 13 λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Σύμφωνα με την ηχογράφηση “Αν ακούς αυτές τις κασέτες, είσαι ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτοκτόνησα”. Ο Clay πρέπει να ακούσει όλες τις κασέτες για να βρει τις απαντήσεις. Θα αντέξει τη διαδικασία; Πώς εμπλέκονται οι υπόλοιποι συμμαθητές;

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro και Alisha Boe. Η καθηλωτική αυτή σειρά έχει δύσκολα γυρίσματα και είναι μια πρόκληση για τους ηθοποιούς. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεν λείπουν οι εντάσεις κατά τη διάρκεια ορισμένων σκηνών καθώς οι νεαροί και άπειροι ηθοποιοί καλούνται να φέρουν σε πέρας δύσκολες και φορτισμένες συναισθηματικά σκηνές. Αυτοκτονία, μπούλινγκ, χρήση αλκοόλ και σεξουαλική παρενόχληση είναι μερικά από τα θέματα που διαπραγματεύεται η σειρά.

Έτσι οι υπεύθυνοι σκέφτηκαν να φέρουν στο πλατό σκυλιά-θεραπείας ώστε να βοηθήσουν τους ηθοποιούς, οι οποίοι στα διαλείμματα χαϊδεύουν και παίζουν με τους μικρούς τετράποδους φίλους Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η παρουσία ζώων βοήθησε πολύ.

13 REASONS WHY

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο