Μια γυναίκα διασώζει γουρουνάκια που τα είχαν ως pet και τα εγκατέλειψαν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα γουρουνάκι potbellied ή pet belly είναι μια ράτσα που έχει την καταγωγή της στο Βιετνάμ. Είναι μικρότερα από τα κανονικά γουρούνια και τη δεκαετία του 80 ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή ως κατοικίδια. Στο απόγειο μάλιστα της δημοτικότητάς τους πωλούνταν μέχρι και 10 χιλιάδες δολάρια.

Σήμερα τα ζώα αυτά συνεχίζουν να πωλούνται και οι εκτροφείς τους τα διαφημίζουν ως “γουρούνια που δεν μεγαλώνουν. Όπως όμως συμβαίνει και με τα άλλα ζώα έτσι και εδώ πολλοί ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν είτε γιατί τα βαρέθηκαν είτε γιατί μεγάλωσαν πιο πολύ από ό,τι νόμιζαν.

Μια γυναίκα από το προάστιο του Long Island της Νέα Υόρκης, η 57χρονη Janice Skura, έχει μετατρέψει  το μέρος που μένει σε καταφύγιο για αυτά τα εγκαταλειμμένα γουρουνάκια. Σήμερα έχει 52. Έχει μάλιστα υπολογίσει ότι τα τελευταία 17 χρόνια έχει σώσει 500 με 600 από τα ζώα αυτά, τα οποία υιοθετήθηκαν από ανθρώπους που θέλησαν να τα φροντίσουν.

“Τα γουρούνια δεν είναι ούτε γάτες ούτε σκύλοι. Έχουν το δικό τους χαρακτήρα. Είναι καθαρά, έξυπνα και δεν έχουν καμιά σχέση με τα άλλα. Τρώνε τα πάντα καθώς είναι παμφάγα. Έχω δεθεί πολύ μαζί τους και τα αγαπάω ” θα πει η ίδια.

Η Skura σηκώνεται νωρίς το πρωί για να καθαρίσει τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να ταϊσει. Μόλις τα γουρουνάκια τη βλέπουν αρχίζουν να χαίρονται και τρέχουν κοντά της. “Θα σώσω όσα ακόμα μπορώ”, θα πει η ίδια.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο