Pit Bull γλίτωσε την ευθανασία και έγινε ο πρώτος ντετέκτιβ σκύλος του Οχάιο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν ο ενός χρόνου σκύλος, Leonard, ράτσας Pit Bull, βρέθηκε αδέσποτος στην κομητεία Clay Township του Οχάιο, οδηγήθηκε, όπως γίνεται, σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Ο Leonard τους κέρδισε όλους με το γλυκό του χαρακτήρα. Οι πιθανότητες όμως να υιοθετηθεί, λόγω ράτσας, ήταν ελάχιστες. Δυστυχώς αν σε ορισμένο χρονικό διάστημα δεν βρισκόταν κάποιος να τον θελήσει, θα οδηγείτο σε ευθανασία.

Ο υπεύθυνος του καταφυγίου, Union County Humane Society, που βρίσκεται στο Οχάιο, Jim Alloway, σκέφτηκε να προσπαθήσει ώστε ο Leonard να μην οδηγηθεί σε ευθανασία: “Ήταν υπέροχος χαρακτήρας. Παιχνιδιάρης, ευχάριστος και κτητικός. Από τα πιο κτητικά σκυλιά που έχω δει. Έπρεπε όμως να μετατραπεί αυτή η κτητικότητα σε μια πιο καλή συμπεριφορά. Διάβασα αρκετά άρθρα για τα Pit Bull. Πως με ειδική εκπαίδευση μπορούν να γίνουν σκυλιά της αστυνομίας. Αυτό συνέβαινε όμως παλαιότερα. Σήμερα δεν υπήρχε κάποια τέτοια περίπτωση. Είπα όμως “γιατί όχι”;  Η ιδέα βέβαια αυτή ήταν κάτι νέο για το Οχάιο “.

Ο Leonard πέρασε με επιτυχία όλες τις εξετάσεις. Εκπαιδεύτηκε μάλιστα εύκολα ώστε να γίνει όχι ένα απλό σκυλί αστυνομίας αλλά ένα σκυλί που θα ριχτεί στη μάχη κατά των ναρκωτικών.

Χάρη στην επιμονή και προσπάθεια του Alloway ο σκύλος έφυγε από το κυνοκομείο και γλίτωσε την ευθανασία. Η θέση του πλέον ήταν μετά και από την εκπαίδευσή του στο τμήμα της σχολής που εκπαιδεύει σκυλιά, Storm Dog K9 training, στην Αστυνομία της πόλης. Και ονομάστηκε “Ντετέκτιβ Leonard”.

“Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει πολύ καλά. Είναι πιστός και έξυπνος. Στο μέλλον σίγουρα θα ακούσουμε για αυτόν ότι βοήθησε σε υποθέσεις ναρκωτικών. Θα έχει μεγάλη επιτυχία “, θα πει ο Jim Alloway, ο άνθρωπος που πίστεψε σε αυτόν και του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

k

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο