Οι Αρχές της Φλόριντα αναζητούν όσους εγκατέλειψαν τα ζώα τους στον τυφώνα Ίρμα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τις καταστροφές και τα προβλήματα που προκάλεσε ο φονικός τυφώνας Ίρμα καταγράφουν πλέον οι Πολιτείες της Αμερικής και πολλά νησιά της Καραϊβικής που επλήγησαν σε μια προσπάθεια να επιστρέψει και πάλι η ζωή στους κανονικούς ρυθμούς.

Ένα από δυσάρεστα των προηγούμενων ημερών είναι και η εγκατάλειψη πολλών κατοικίδιων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους. Ζώα που τα άφησαν την ώρα του τυφώνα στα σπίτια τους ή σε άλλους χώρους και σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρχών και πολλών εθελοντών φιλοζωικών οργανώσεων. Τα ζώα αυτά μεταφέρθηκαν σε καταφύγια αλλά και σε σπίτια ανθρώπων που δέχτηκαν να τα φιλοξενήσουν εθελοντικά. “Θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε” ήταν τα λόγια του εισαγγελέα της κομητείας του Palm Beach στη Φλόριντα Dave Aronberg προς αυτούς τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες, ο οποίος μιλώντας στη “New York Post” ανέφερε: “Αφήνοντας πίσω σε μια τέτοια περίπτωση ένα ζώο να παλέψει μόνο του για την επιβίωσή του είναι κακοποίηση. Μια τέτοια ενέργεια είναι βασικό παράδειγμα κακοποίησης”.

Σύμφωνα με τις Αρχές τα περισσότερα από τα εγκαταλελειμμένα αυτά ζώα αφέθηκαν δεμένα σε διάφορα σημεία έξω από τα σπίτια. Άλλοι πάλι ιδιοκτήτες τα παρέδωσαν οι ίδιοι στις φιλοζωικές και τα καταφύγια λίγο πριν τον τυφώνα. Σύμφωνα όμως με το νόμο δεν μπορούν να τα πάρουν πίσω γιατί και σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται εγκατάλειψη.

Η οργάνωση ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) αναφέρει ότι πάνω από 600 κατοικίδια ζώα διασώθηκαν στη Φλόριντα, στην Τζώρτζια και στη Νότια Καρολίνα. Ο πρόεδρος της οργάνωσης Tim Rickey λέει: ” Πριν τον τυφώνα και γνωρίζοντας τι θα συμβεί συμβουλέψαμε όσους έχουν ζώα να τα πάρουν μαζί τους σε περίπτωση που εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Είναι υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη να σκεφτεί πώς θα σώσει το ζώο του. Είμαστε δίπλα σε όποιο έχει ανάγκη αλλά η βασική μέριμνα ανήκει στον ίδιο.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο