petpet.newsNews Desk"Discover Dogs 2017": Έρχεται η μεγάλη γιορτή των σκύλων

Ένα φεστιβάλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο θα ανοίξει για δυο μέρες τις πόρτες του προσκαλώντας  όσους αγαπούν τους σκύλους και θέλουν να μάθουν πράγματα για αυτούς. Πρόκειται για το “Discover Dogs 2017”, μια γιορτή για ανθρώπους και σκύλους που θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή, 4 και 5 Νοεμβρίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi, […]

“Discover Dogs 2017”: Έρχεται η μεγάλη γιορτή των σκύλων

Γνωρίστε τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου σε ένα διαφορετικό φεστιβάλ

Ένα φεστιβάλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο θα ανοίξει για δυο μέρες τις πόρτες του προσκαλώντας  όσους αγαπούν τους σκύλους και θέλουν να μάθουν πράγματα για αυτούς. Πρόκειται για το “Discover Dogs 2017”, μια γιορτή για ανθρώπους και σκύλους που θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή, 4 και 5 Νοεμβρίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi, Λεωφόρος Κηφισίας 39.

Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα φεστιβάλ, που διοργανώνει η εταιρεία WellDone Μ.Ε.Π.Ε. και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αμαρουσίου, βασίζεται στο τρίπτυχο «εκπαιδευμένος κηδεμόνας – παιδεία – παιχνίδι» και θα αποτελέσει το χώρο συνάντησης μικρών και μεγάλων, κηδεμόνων και φίλων του σκύλου όπου, μέσα από βιωματικές δράσεις, θα μπορεί να μάθει κανείς τόσο για τον σκύλο αλλά και για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί του.

Στο «Discover Dogs 2017» θα έχει κανείς τη δυνατότητα να γνωρίσει διαφορετικές φυλές σκύλων με τους κηδεμόνες τους, να μάθει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τις ανάγκες τους αλλά και να ανταλλάξει απόψεις για τον τρόπο που θα τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή.

Στο ειδικά σχεδιασμένο αμφιθέατρο του φεστιβάλ θα υπάρξει πληθώρα ενημερωτικών εκδηλώσεων, όπου εκεί θα μπορέσετε να μάθετε ενδιαφέροντα πράγματα από ειδικούς. Εκεί θα σας περιμένουν:

• Ο διεθνής κριτής όλων των φυλών (FCI – Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσπονδία), Γιώργος Κωστόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει για την ιστορία, το χαρακτήρα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε φυλής.
• Ειδικοί που θα αναφερθούν στους τρόπους που θα επιτύχετε την ευζωία των αγαπημένων σας φίλων.
• Θετικοί εκπαιδευτές που θα σας καθοδηγήσουν σωστά για να βοηθήσετε τους σκύλους σας να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να κοινωνικοποιηθούν ομαλά.
• Κτηνίατροι που θα σταθούν στα πιο γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σκύλοι μας και θα σας προσφέρουν λύσεις.

Οι άνθρωποι της WellDone Μ.Ε.Π.Ε. αναφέρουν: «Ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν όλοι μας αγαπούσαμε άνευ όρων, όπως ένας σκύλος. Αγαπάμε τον σκύλο μας, όσο μας λατρεύει και αυτός και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το αποδείξουμε έμπρακτα από την επίσκεψη μας στο κυνοφιλικό φεστιβάλ «Discover Dogs 2017».

Στο φεστιβάλ μπορείτε να έρθετε με το σκύλο σας. Θα πρέπει όμως βάσει του άρθρου 7 του Ν.4039/2012:
•Να έχει τοποθετηθεί microchip στο σκύλο
•Να έχει καταγραφεί στη βάση του ΥΠΑΑΤ και υποχρεωτικά να φέρετε μαζί σας το πιστοποιητικό της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης μπορείτε να το ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας.
•Να έχετε μαζί σας το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του σκύλου, το οποίο θα σας ζητηθεί από τον κτηνίατρο της διοργάνωσης.
•Ο σκύλος να έχει κάνει αντιλυσσικό εμβόλιο για τη χρονιά 2017 και να φορά σε εμφανές σημείο την κονκάρδα του φετινού αντιλυσσικού του εμβολιασμού. Επίσης στο βιβλιάριο υγείας του να αναφέρεται η ημερομηνία της τελευταίας αποπαρασίτωσης.

Το «Discover Dogs 2017» καλεί όλα τα παιδιά να έρθουν εδώ να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για τους σκύλους. Να μάθουν για αυτούς, να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να ξεκινήσουν σιγά σιγά να αποκτούν την αρετή της ενσυναίσθησης. Πώς είναι άραγε να μπαίνεις στη θέση ενός σκύλου; Παιχνίδια, δώρα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και κατασκευές θα μετατρέψουν το φεστιβάλ στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης του παιδιού σας.

Παρούσα στο φεστιβάλ και η ομάδα Ζω.Ε.Σ. ( Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων Ιδρυμάτων & Οργανισμών), η οποία με επικεφαλής την ιδρύτριά τους, Κατερίνα Παπαποστόλου, έχει αναλάβει τις δράσεις για παιδιά με τη βοήθεια από την ομάδα “Κίτρινο Πατίνι” που ετοιμάζει εκπληκτικά δρώμενα, τους Χαχανούληδες και την αστείρευτη ενέργειά τους, την πολυτάλαντη ομάδα “Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια”, το πρόγραμμα “Roots & Shoots” που έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο από παιδιά και νέους τα οποία εμπνέονται το ένα από το άλλο, την ομάδα “Άγγιγμα Ζωής” που θα ενημερώσει για το σπουδαίο έργο της και τη ζωγράφο Ματίνα Λαμπροπούλου που θα στήσει για εμάς ένα ιδιαίτερο εργαστήρι ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους.

Επίσης, θα υπάρξει face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής, δρώμενα, που θα κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες.

Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Το “Discover Dogs 2017” θα προσφέρει γνώση και για τον καλλωπισμό και τη φροντίδα του σκύλου. Οι πλέον διακεκριμένοι groomers της Ελλάδας θα δώσουν σεμινάρια, θα οργανώσουν workshops προκειμένου να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τις τελευταίες εξελίξεις και τα νεότερα προϊόντα στο χώρο της φροντίδας του σκύλου.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το “Discover Dogs 2017” και να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμά του, μπορείτε να μπείτε στη σελίδα  https://www.discoverdogs.gr/.

“Discover Dogs 2017”, Σάββατο και Κυριακή 4 & 5 Νοεμβρίου 2017

Helexpo Maroussi, Λεωφόρος Κηφισίας 39

Ώρες: 10:00 έως 20.οο 

Είσοδος Ελεύθερη

SHARE
MORE NEWS DESK

TOP LINE

Meepo: ο γάτος που λατρεύει το μπάνιο
Τα πιο έξυπνα κόμικ ενός Αμερικανού illustrator
Σε εκδήλωση φιλοζωικής οργάνωσης στην οποία είναι μέλος
Μετακόμισε στο σπίτι του πρίγκιπα Χάρι αφήνοντας πίσω το ένα από τα δυο σκυλάκια της
Γνωρίστε τον Τούρκο που άφησε τις σπουδές του για να φροντίσει τα αδέσποτα της πόλης του
“Ειδική Ομάδα Διάσωσης Ζώων”: Έσωσαν σκυλίτσα που είχε εγκλωβιστεί στις γραμμές του ΗΣΑΠ
Τα εγκαίνια του κτηνιατρείου των “Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου”
Έχετε γάτα; Οι 3 κανόνες που δεν πρέπει να παραβιάσετε
Σκυλάκος λόγω σπάνιας πάθησης του στομάχου πρέπει να τρώει σε όρθια θέση
Μπράβο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης που φρόντισε ένα άρρωστο γατάκι που βρέθηκε στο προαύλιο
Γνωρίστε την 23χρονη από την Ιρλανδία που νίκησε την κατάθλιψη ζώντας και κάνοντας καταδύσεις στις Μπαχάμες
Δείτε το βιβλίο που “έγραψε” ο σκύλος της πριγκίπισσας Megan Markle, Guy The Beagle