Το πάρτι των σκύλων για το Halloween

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν πλέον οι φωτογραφίες από τον εορτασμό του Halloween σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία. Το Hollywood φυσικά για άλλη μια φορά έδωσε δυναμικά το παρόν στα πιο λαμπερά πάρτι που έγιναν αυτές τις μέρες σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Οι περισσότεροι celebrities επέλεξαν πρωτότυπες στολές και πήραν μέρος σε έναν άτυπο διαγωνισμό για το ποια ήταν η καλύτερη.

Δεν συμμετέχουν όμως μόνο οι άνθρωποι σε αυτή τη γιορτή αλλά και οι σκύλοι. Ντύνονται το κοστούμι τους και εμφανίζονται δίπλα στους περήφανους σκυλο-γονείς τους. Ένα από τα πιο δημοφιλή πάρτι για το Halloween στη Μεγάλη Βρετανία είναι το All Dogs Matter Halloween Dog Walk που γίνεται κάθε χρόνο στο Hampstead Park του Λονδίνου, στο οποίο συγκεντρώνονται χρήματα για τα ζωάκια που βρίσκονται στα καταφύγια και αναζητούν μόνιμο σπίτι. Στο πάρτι αυτό οι φετινές σκυλο-εμφανίσεις ήταν εκτός από ευφάνταστες και πολύ αστείες.

Το Halloween γιορτάζεται πάντα τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως “trick or treat” («φάρσα ή κέρασμα»). Η γιορτή αυτή δεν πρέπει να συγχέεται με τις Απόκριες, καθώς έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο