Grumpy Cat: Κέρδισε 700 χιλιάδες δολάρια σε δικαστήριο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αν είστε ενεργοί στα social media σίγουρα, θα έχετε δει κάπου την Grumpy Cat, την πιο δημοφιλή γάτα του Instagram. H φοβερή και τρομερή αυτή γατούλα, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Tardar Sauce, έγινε γνωστή από την ιδιαίτερη έκφρασή της που δείχνει συνεχώς νευριασμένη. Ο λόγος βέβαια που έχει αυτή την έκφραση είναι επειδή πάσχει από νανισμό, μια γενετική μετάλλαξη, κάτι που είναι σπάνιο στα αιλουροειδή.

Η Grumpy Cat κερδίζει πολλά χρήματα καθώς εμφανίζεται σε διαφημιστικά στην τηλεόραση, σε ταινίες και γενικώς η κάθε της εμφάνιση είτε στα social media είτε αλλού συνοδεύεται και από τα ανάλογα χρήματα.

Αυτές τις μέρες η νευριασμένη γατούλα κέρδισε ένα δικαστήριο στην Καλιφόρνια το οποίο αύξησε το τραπεζικό της λογαριασμό κατά 700 χιλιάδες δολάρια. Ποσό φυσικά που μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.

Οι άνθρωποι που έχουν τη γάτα μήνυσαν πριν από 4 χρόνια την αλυσίδα καφέ Grenade Beverage επειδή καταπάτησε μια επαγγελματική συμφωνία που είχαν κάνει και αφορούσε το λανσάρισμα ενός συγκεκριμένου καφέ με το όνομα Grumppucino. Η διαφήμιση του Grumppucino θα είχε την εικόνα της γάτας. Η εταιρεία όμως εκτός από τον καφέ έβγαλε και άλλον καφέ αλλά και t-shirts που είχαν το πρόσωπό της, χωρίς αυτό να είναι στη συμφωνία.

Έτσι η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια και η Grenade Beverage δεν έχασε απλά τη δίκη αλλά υποχρεώθηκε και να καταβάλει στη γάτα το ποσό των 750 χιλιάδων δολαρίων. Σύμφωνα με το Courthouse News η 5 ετών Grumpy Cat παρέστη σε όλο το δικαστήριο εκτός από τη μέρα της ετυμηγορίας που ήταν απούσα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο