Ρέικι στις γάτες; Τι λένε οι ειδικοί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Tο ρέικι είναι μια ιαπωνική πανάρχαια θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας. Eίναι μια εναλλακτική ολιστική «θεραπεία» για το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου, βοηθώντας στη μείωση του άγχους, στη χαλάρωση και τη θεραπεία ασθενειών.

Η λέξη Reiki αποτελείται από δύο ιαπωνικά κάντζι:

Rei σημαίνει πνεύμα και Ki σημαίνει ενέργεια

Άρα Reiki σημαίνει πνευματική ενέργεια.

To ρέικι βοηθά στα εξής:

Ευεξία, χαλάρωση, ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, εξάλειψη άγχους, πνευματική αφύπνιση, σημαντική βοήθεια σε σωματικά συμπτώματα όπως πονοκέφαλος, πονόκοιλος, τραύματα και άλλα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το ρέικι δεν βοηθάει μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα. Για τα σκυλιά λίγο πολύ το φανταζόμασταν. Αλλά και τις γάτες;

H Misa Ono, ειδική εκπαιδεύτρια γάτων και ιδιοκτήτρια της εταιρείας Balanced Cats, έχει ειδικευτεί σε αυτό, να κάνει ρέικι στις γατούλες, και μάλιστα με θεαματικά αποτελέσματα.

Η ίδια πιστεύει ότι το ρέικι βοηθάει σε πολλά προβλήματα συμπεριφοράς των γάτων αλλά και στο να έχουν γρηγορότερη και καλύτερη αποθεραπεία από αρρώστιες: “Με το να χαλαρώνεις πραγματικά βοηθάς το σώμα σου να θεραπευτεί πιο εύκολα. Και επειδή οι γάτες δεν είναι ψιλιασμένες, όπως εμείς οι άνθρωποι, το ρέικι τις βοηθάει περισσότερο”, θα πει η Ono.

Τα οφέλη όμως δεν είναι μόνο αυτά. Εκτός από τη χαλάρωση και την αποθεραπεία, το ρέικι στις γατούλες μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση κάποιου πόνου, στο να υπάρχουν λιγότερες παρενέργειες από φάρμακα, σε αναπνευστικά προβλήματα αλλά και σε πολλά άλλα.

Τα πρώτα αποτελέσματα στις περισσότερες γάτες έρχονται πολύ γρήγορα, δηλαδή 5 με 10 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η συνεδρία και όσο περνάει η ώρα γίνονται πιο αισθητά και πιο βαθιά. Τι κάνουν μετά οι γάτες; Κάθονται, αρχίζουν να γλείφονται, χαλαρώνουν και πέφτουν για ύπνο. Αν τώρα κάποιος κηδεμόνας θέλει να είναι δίπλα στο ζώο του καθ’όλη τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί. αρκεί να παραμένει σιωπηλός ώστε να μη στρεσαριστεί το ζώο.

Στις γάτες το ρέικι βοηθάει σε:

Χρόνιες παθήσεις

Οξείς πόνους

Κατάθλιψη

Δερματικά προβλήματα

Κακοποίηση ή εγκατάλειψη

Υπερκινητικότητα

Μειωμένη όρεξη

Λήθαργο

                                                            Η Misa Ono με μια από τις αγαπημένες της γάτες

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο