petpet.newsNews Desk"Discover Dogs"& "All about Cats": Έρχεται η μεγάλη γιορτή της γάτας και του σκύλου

Πρόσκληση

“Discover Dogs”& “All about Cats”: Έρχεται η μεγάλη γιορτή της γάτας και του σκύλου

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου 2018, Θεσσαλονίκη

Μία πρωτοποριακή και απόλυτα καινοτόμος για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση ζωοφιλίας θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφθούν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτή όσοι αγαπούν το σκύλο και τη γάτα αλλά και γενικότερα τα ζώα. Πρόκειται για την έκθεση που διοργανώνει η εταιρεία Welldone υπό τον γενικό τίτλο «Discover Dogs» & «All About Cats 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ – HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Η εκδήλωση αυτή τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Με το σύνθημα «Εκπαιδεύουμε υπεύθυνους κηδεμόνες» η έκθεση έρχεται να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου και της γάτας σε θέματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και καθημερινότητας των ζώων.

Βασισμένη στο τρίπτυχο «εκπαιδευμένος κηδεμόνας – παιδεία – παιχνίδι» θα αποτελέσει το χώρο συνάντησης μικρών και μεγάλων, κηδεμόνων και φίλων του σκύλου και της γάτας όπου, μέσα από βιωματικές δράσεις, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα αυτά και θα μάθουν για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί τους.

Στο χώρο θα λειτουργούν αμφιθέατρα γνώσης, όπου κτηνίατροι, ψυχολόγοι, άνθρωποι του Πολιτισμού και της Τέχνης, εθελοντές, και κηδεμόνες θα συζητούν για το σκύλο και τη γάτα. Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια για τον καλλωπισμό και τη φροντίδα του σκύλου, που θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα του ΕΣΕΚΣ (Ελληνικό Σωματείο Επαγγελματιών Κομμωτών Ελλάδος) με την ευγενική χορηγία της #1 All Systems, από την εταιρεία Animagroom.

Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής θα υπάρξουν σεμινάρια από εξειδικευμένους Groomer καθώς και διαγωνισμός Grooming, ενώ οι 3 νικητές θα λάβουν δωρο-επιταγές €300, €100 και €50 αντίστοιχα για προϊόντα της εταιρείας Animagroom.

Οι επισκέπτες θα έχουν στην έκθεση αυτή τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, να ενημερωθούν για τη δράση εθελοντικών ομάδων, να γνωρίσουν νέες υπηρεσίες και προϊόντα, να παρακολουθήσουν ή και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό «Best HouseCat» για την ανάδειξη της ομορφότερης γάτας σπιτιού, αλλά και να βραβευτούν αν η γάτα τους ανήκει στις τρεις ομορφότερες της έκθεσης. Επίσης θα μπορούν να παίξουν με το σκύλο τους στο Dog Playground, σε ένα χώρο σωματικής και νοητικής εκτόνωσης με παιχνίδια αλληλεπίδρασης.

Εκεί μάλιστα θα λάβει χώρα και ο μοναδικός και ταυτόχρονα εκπαιδευτικός διαγωνισμός Equilibrio Challenge που  διοργανώνει η super premium σειρά διατροφής Equilibrio.

Στην έκθεση, τη ζωοφιλική δημιουργική διαπαιδαγώγηση των μικρών επισκεπτών θα αναλάβει για άλλη μια φορά η ομάδα Ζω.Ε.Σ, η οποία φιλοξενείται στο περίπτερο του περιοδικού «Κατοικίδια εν Δράσει», χορηγού επικοινωνίας του αμφιθεάτρου της γάτας, και με συνεργάτες τις εκδόσεις «Κίτρινο Πατίνι», την ομάδα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων «YupiYaya» και τον παιδότοπο «Kids Fun Factory» έχουν ετοιμάσει πρωτότυπες δράσεις για τα παιδιά, με πρωταγωνιστές τους τρεις μοναδικούς σκύλους της ομάδας, τη Διώνη, τον Πόθο και το Άξελ.

Στο χώρο της έκθεσης θα γίνονται και Happenings για τα παιδιά όπως, face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής που θα κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με το σκύλο και τη γάτα μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του αμφιθεάτρου της γάτας, το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 10πμ, από τη συγγραφέα και εικονογράφο Λιάνα Δενεζάκη και την εκπαιδευτικό, δημιουργό ομάδας Ζω.Ε.Σ. και συγγραφέα Κατερίνα Παπαποστόλου δωρεάν σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης σχετικό με τη μυθοπλασία και τη δημιουργία ιστοριών μέσα από τη δύναμη των εικόνων στο οποίο θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι επισκέπτες με σκύλο θα πρέπει να επισκεφθούν αρχικά τον ενημερωτικό προθάλαμο στο περίπτερο 4. Εκεί, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου με σκύλο, θα πραγματοποιηθεί και ο έλεγχος συμπεριφοράς του. Έτσι η έκθεση θα τους δώσει μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν και για το χαρακτήρα του σκύλου, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για Dog Sitting για 60 λεπτά στους καταρτισμένους Dog Sitters εκπαιδευτές.

DISCOVER DOGS FESTIVAL, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2018

21 – 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, ΔΕΘ HELEXPO – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 – 20:00

Δωρεάν είσοδος και πάρκινγκ.

Πληροφορίες στα www.discoverdogs.gr και www.allaboutcats.gr
____________________________
Πηγή: www.ka-business.gr

SHARE
MORE NEWS DESK