Ταξίδι με το ζωάκι σου; Αυτές είναι οι πιο pet-friendly αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό περιστατικά θανάτων κατοικίδιων ζώων σε αεροπλάνα έχουν τρομοκρατήσει αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν με το αγαπημένο τους ζωάκι. Η αλήθεια είναι ότι αν μπορείς να αποφύγεις ένα τέτοιο ταξίδι, καλό είναι να το κάνεις. Το ζώο-ειδικά στα μεγάλα ταξίδια-ταλαιπωρείται και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει κάτι δυσάρεστο. Τι γίνεται όμως όταν αυτό είναι αδύνατον; Όταν πρέπει να έρθει και το ζωάκι σου μαζί;

Ο διαδικτυακός ιστότοπος comparethemarket.com ασχολήθηκε με αυτό το θέμα, που αφορά πολλούς, και κατέληξε στις αεροπορικές εταιρείες που θα πρέπει να προτιμήσεις για ένα τέτοιο ταξίδι. Αυτές είναι οι 8 πιο pet-friendly:

Air France

Μπορείς να ταξιδέψεις με το σκυλάκι σου ή τη γατούλα σου κανονικά στην καμπίνα επιβατών. Δεν θα πρέπει όμως αυτό να ξεπερνάει τα 8 κιλά. Το κόστος φυσικά εξαρτάται από την πτήση.

British Airways

Στις κανονικές πτήσεις της British Airways επιτρέπονται μόνο ζώα θεραπείας ή ζώα που βοηθούν σε κάτι και δεν χρεώνονται. Σε κάποια όμως άλλα δρομολόγια επιτρέπονται σκυλάκια και γατάκια που δεν ξεπερνούν τα 6 κιλά. Για λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την εταιρεία.

Lufthansa

Επιτρέπονται στην καμπίνα σκυλάκια, γατάκια και κουνέλια που δεν ξεπερνούν τα 8 κιλά.

TUI

Επιτρέπονται ζωάκια μέχρι 6 κιλά.

Turkish Airlines

Σκύλοι, γάτες, χρυσόψαρα, παπαγάλοι και καναρίνια μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα επιβατών.

Aegean Airlines

Η δική μας Aegean είναι ιδιαίτερα οργανωμένη καθώς σου παρέχει και κλουβάκι μεταφοράς για το σκύλο, τη γατούλα σου ή το φέρετ σου, αρκεί να μην ξεπερνάει τα 8 κιλά.

AirEuropa

Επιτρέπονται σκυλιά, γάτες, πουλιά (όχι αρπακτικά), ψάρια, χελώνες και κάποια τρωκτικά.

Vueling

Το ίδιο ισχύει και εδώ. Επιτρέπονται σκυλιά, γάτες, πουλιά (όχι αρπακτικά), ψάρια, χελώνες και κάποια τρωκτικά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο