Πώς αφαιρούμε από το χαλί τις ακαθαρσίες του κατοικιδίου μας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο όταν γίνεται, όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όταν τα ζωάκια μας λερώνουν με την ανάγκη τους το χαλί, πρέπει να ξέρουμε πώς να το καθαρίσουμε σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση βλέπουμε τι φταίει για τη σκανδαλιά και το αντιμετωπίζουμε με σωστή εκπαίδευση!

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια μπορεί να λερώσουν τα χαλιά μας, είτε γιατί είναι ακόμα μικρά σε ηλικία και δεν έχουν εκπαιδευτεί επαρκώς, είτε γιατί θέλουν να δείξουν την αντίδρασή τους σε κάποια συμπεριφορά μας, είτε γιατί είναι άρρωστα, είτε για το απλό και αυτονόητο, το ότι είναι ζωάκια και δεν έχουν τη νοημοσύνη να σκεφτούν πως αυτό που κάνουν μάλλον θα μας ενοχλήσει πολύ. Στα pet shops μπορείτε να βρείτε διάφορα καθαριστικά προϊόντα για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες. Eπειδή όμως μπορεί να βρεθείτε απροετοίμαστοι, θα πρέπει να ξέρετε τι κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση.

Με το που θα αντιληφθείτε ότι ο σκύλος ή γάτα σας έχει λερώσει το αγαπημένο σας χαλί, δράστε αμέσως. Τι κάνουμε λοιπόν: Χρησιμοποιούμε αρκετό χαρτί κουζίνας που το πιέζουμε πάνω στη λερωμένη περιοχή για να απορροφήσει την υγρασία. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με νέο χαρτί και πιέζουμε επιτόπου μέχρι αυτό να βγαίνει εντελώς στεγνό. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα σε ένα ψεκαστήρα χλιαρό νερό και λευκό ξύδι σε αναλογία δύο προς ένα. Ανακατεύουμε καλά και ψεκάζουμε με το διάλυμα το σημείο που έχει λερωθεί. Ψεκάζουμε σε βάθος ώστε το υγρό να φθάσει μέχρι τη ρίζα του πέλματος του χαλιού. Και πάντα ελαφρύ ψέκασμα καθώς δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε εντελώς εκείνο το μέρος του χαλιού.

Αφήνουμε να περάσουν πέντε λεπτά και στη συνέχεια πάλι με χαρτί κουζίνας ή με μία καθαρή πετσέτα πιέζουμε ελαφρά το σημείο που έχουμε ψεκάσει με το διάλυμα χλιαρού νερού και λευκού ξυδιού. Όταν το χαρτί ή η πετσέτα τραβήξει αρκετή από την υγρασία, ρίχνουμε μία στρώση μαγειρικής σόδας πάνω στο λεκέ. λεκέ.

Στη συνέχεια αδειάζουμε τον ψεκαστήρα και αφού τον ξεπλένουμε καλά, φτιάχνουμε νέο διάλυμα από ένα φλιτζάνι οξυζενέ και μισό κουταλάκι του γλυκού άχρωμο υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ψεκάζουμε ελαφρά μία άκρη του χαλιού για να δούμε αν ξεβάφει.

Αν δεν ξεβάφει, συνεχίζουμε το ψέκασμα πάνω από τη μαγειρική σόδα μέχρι να ποτίσει καλά η περιοχή που είχε λερωθεί από το κατοικίδιό μας. Στη συνέχεια φοράμε πλαστικά γάντια και με τα δάχτυλά μας ή με μία μικρή βούρτσα σπρώχνουμε τη σόδα στο βάθος του χαλιού για να φθάσει μέχρι το πέλμα. Ανασηκώνουμε το σημείο που έχουμε βρέξει με το διάλυμα, να μην ακουμπάει καθόλου στο πάτωμα δηλαδή, και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Όταν η υγρασία έχει «τραβήξει», με την ηλεκτρική σκούπα αφαιρούμε καλά τη σόδα.

Τέλος ξεβγάζουμε το σημείο αυτό με καθαρό νερό και με μία στεγνή καθαρή πετσέτα ταμπονάρουμε την περιοχή. Το αφήνουμε να στεγνώσει, πάλι χωρίς να ακουμπάει εκείνο το σημείο του χαλιού στο πάτωμα, και σε μερικές ώρες βλέπουμε το αποτέλεσμα όπου θα διαπιστώσουμε πως…ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Πηγή:http://blog.eshopkatoikidio.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο