Εριέττα Κούρκουλου: Παρουσίασε στην Αχαϊα το πρόγραμμά της για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στη Δυτική Αχαΐα βρέθηκε σήμερα η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με αφορμή τη δράση της SGS, που αφορά το πρόγραμμα Στείρωσης, Εμβολιασμού και Ηλεκτρονικής Σήμανσης.

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση έχει ιδρύσει τη φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Save A Greek Stray, με στόχο την περίθαλψη των αδέσποτων, τη στείρωση και ηλεκτρονική καταγραφή τους αλλά και την υιοθεσία τους ώστε να ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους, μακριά από τους επικίνδυνους και αφιλόξενους δρόμους.

Με αφετηρία την πρώτη δράση της SGS, στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, της SGS, η Εριέττα Κούρκουλου παρουσίασε στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας το πρόγραμμα της οργάνωσης, μαζί με τον εκπρόσωπο της χορηγού εταιρείας BP, Ρομπέρτο Καραχάνα, γενικού διευθυντή Εμπορίας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Το πρόγραμμα αφορά τη στείρωση, τον εμβολιασμό και την ηλεκτρονική σήμανση αδέσποτων ζώων, τονίζοντας και οι δυο ότι τίποτα δεν θα έχει αποτέλεσμα, αν δεν δραστηριοποιηθούν, κινητοποιηθούν και ευαισθητοποιηθούν η κοινωνία και το κράτος για τα αδέσποτα ζώα που αυτή τη στιγμή «αγγίζουν» τα 2 εκ. σε όλη τη χώρα.

Το νέο αυτό πρόγραμμα, που γίνεται πάντα με τη συμμετοχή κτηνιάτρων και εθελοντών, ξεκίνησε από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας στις 15 Οκτωβρίου και προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλους δήμους της χώρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη σχέση των Ελλήνων με τα ζώα, η Εριέττα Κούρκουλου είπε: «Αγάπη είναι βαριά λέξη. Μπορεί να νομίζεις πως αγαπάς. Να ασχολείσαι με το σωστό αλλά και με το λάθος τρόπο. Στην Ελλάδα πιστεύουν πως αγαπούν τα ζώα επειδή τα έχουν στο μπαλκόνι τους. Ο πατέρας μου, τον οποίο λάτρευα και ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στη ζωή μου, μού έλεγε. Βγες έξω, παίξε με το σκυλί και μπες μετά στο σπίτι. Το σκυλί είναι για έξω…Όμως η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει και το κατοικίδιο να είναι μέλος της οικογένειας, όχι παιχνίδι για το παιδί ή φύλακας για το σπίτι. Υπάρχουν πλέον συναγερμοί…».

Φωτογραφίες: patrastimes.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο