petpet.newsNews DeskΈκκληση για βοήθεια κάνει το καταφύγιο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης για τα 50 σκυλάκια που ζουν σε πλαστικά σπίτια

Αδέσποτα

Έκκληση για βοήθεια κάνει το καταφύγιο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης για τα 50 σκυλάκια που ζουν σε πλαστικά σπίτια

Το χιόνι και ο πάγος σκέπασε τα πάντα

Τη βοήθεια του κόσμου ζητούν οι εθελοντές του καταφυγίου αδέσποτων ζώων “Αδέσποτα Όνειρα” στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης, μέσω μιας ανάρτησης στη σελίδα τους στο Facebook. Η ομάδα γνωστοποίησε την κατάσταση και παρακαλεί να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί, είτε χρήματα είτε υλικά αγαθά, ώστε να βοηθούν τα 50 σκυλιά που ζουν εκεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ειδικά με τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες:

“Θέλοντας να υπενθυμίσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στο καταφύγιο ανεβάσαμε τις παραπάνω φωτογραφίες. Το καταφύγιο βρίσκεται στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Οι θερμοκρασίες είναι ακραίες χειμώνα -καλοκαίρι, που σημαίνει ότι τα αδέσποτα που φιλοξενούμε βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω της κακής κατάστασης των εγκαταστάσεων.

Τα πλαστικά σπιτάκια που έχουν είναι ακατάλληλα για την παγωνιά ή τον καύσωνα. Με διάφορες πατέντες όπως με μια στρώση άχυρου στο πάτωμα ή τη χρήση χαλιών προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το πρόβλημα. Παρόλη την αγάπη που έχουμε για τα αδέσποτα, την καθημερινή προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων και διαφόρων ειδών για αυτά, είμαστε εδώ και 4 χρόνια με το άγχος της επόμενης μέρας, του επόμενου μήνα.

Ένα άγχος που βασίζεται στο αν θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τα μηνιαία έξοδα ( ποσό της τάξεως των 900€), αν καταφέρουμε να καλύψουμε τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των σκυλιών, αν θα καταφέρουμε κάποτε να τους βρούμε ένα σπίτι, μια οικογένεια για κάθε μια από τις 50 ψυχές που φροντίζουμε.

Στις εποχές που ζούμε είναι απόλυτα κατανοητό ότι ο εθελοντισμός είναι μια πράξη τρέλας. Ποιος λογικός θα ήθελε ένα επιπλέον πρόβλημα στα τόσα που αντιμετωπίζει καθημερινά; Ο εθελοντισμός όμως είναι κάτι το εφήμερο, μια πράξη εθελοντισμού είναι μια πράξη στιγμιαίου εγωισμού. Για αυτό εμείς δεν ζητάμε εθελοντική βοήθεια. Ζητάμε αλληλεγγύη. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που κατανοούν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και θέλουν να βοηθήσουν. Και προπάντων ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα. Σας παρακαλούμε λοιπόν να γίνετε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά μας. Η προσφορά είτε υλικών είτε χρημάτων όσο μικρή και αν είναι για εμάς και για τα 50 σκυλιά μας είναι πολύτιμη.”

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Η πυροσβεστική Σαλαμίνας έσωσε σκυλάκι που ήταν πεταμένο και ετοιμοθάνατο στο δάσος
Χανιά Κρήτης: Άφησαν το σκυλάκι τους να καίγεται από τη ζέστη στο πορτ-μπαγκάζ και πήγαν για ψώνια
Τάνια Τρύπη: Λέει γιατί έγινε vegan και έφτιαξε και τατουάζ για αυτό
Η απίστευτη στιγμή της συνάντησης ενός φωτογράφου με μια μικρή φώκια
Δείτε το σποτάκι της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για τη δίψα των αδέσποτων το καλοκαίρι
Έχετε δει σκύλο σε όνειρο; Οι ειδικοί εξηγούν τι σημαίνει
Μπορούμε να δώσουμε ανθρώπινα παυσίπονα στο κατοικίδιό μας;
5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτή την εποχή με τη γάτα σας
5 καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα ξετρελάνουν τη γάτα σας
6 πράγματα που προσέχουμε στη θάλασσα με το σκύλο μας
Αττικό Πάρκο: Πρόστιμο 44.350 ευρώ για τις παραστάσεις δελφινιών
Κύπρος: Έκαψαν καταφύγιο αδέσποτων. Κινδύνεψαν τα ζώα και έμειναν χωρίς στέγη