Έκκληση για βοήθεια κάνει το καταφύγιο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης για τα 50 σκυλάκια που ζουν σε πλαστικά σπίτια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τη βοήθεια του κόσμου ζητούν οι εθελοντές του καταφυγίου αδέσποτων ζώων “Αδέσποτα Όνειρα” στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης, μέσω μιας ανάρτησης στη σελίδα τους στο Facebook. Η ομάδα γνωστοποίησε την κατάσταση και παρακαλεί να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί, είτε χρήματα είτε υλικά αγαθά, ώστε να βοηθούν τα 50 σκυλιά που ζουν εκεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ειδικά με τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες:

“Θέλοντας να υπενθυμίσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στο καταφύγιο ανεβάσαμε τις παραπάνω φωτογραφίες. Το καταφύγιο βρίσκεται στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Οι θερμοκρασίες είναι ακραίες χειμώνα -καλοκαίρι, που σημαίνει ότι τα αδέσποτα που φιλοξενούμε βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω της κακής κατάστασης των εγκαταστάσεων.

Τα πλαστικά σπιτάκια που έχουν είναι ακατάλληλα για την παγωνιά ή τον καύσωνα. Με διάφορες πατέντες όπως με μια στρώση άχυρου στο πάτωμα ή τη χρήση χαλιών προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το πρόβλημα. Παρόλη την αγάπη που έχουμε για τα αδέσποτα, την καθημερινή προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων και διαφόρων ειδών για αυτά, είμαστε εδώ και 4 χρόνια με το άγχος της επόμενης μέρας, του επόμενου μήνα.

Ένα άγχος που βασίζεται στο αν θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τα μηνιαία έξοδα ( ποσό της τάξεως των 900€), αν καταφέρουμε να καλύψουμε τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των σκυλιών, αν θα καταφέρουμε κάποτε να τους βρούμε ένα σπίτι, μια οικογένεια για κάθε μια από τις 50 ψυχές που φροντίζουμε.

Στις εποχές που ζούμε είναι απόλυτα κατανοητό ότι ο εθελοντισμός είναι μια πράξη τρέλας. Ποιος λογικός θα ήθελε ένα επιπλέον πρόβλημα στα τόσα που αντιμετωπίζει καθημερινά; Ο εθελοντισμός όμως είναι κάτι το εφήμερο, μια πράξη εθελοντισμού είναι μια πράξη στιγμιαίου εγωισμού. Για αυτό εμείς δεν ζητάμε εθελοντική βοήθεια. Ζητάμε αλληλεγγύη. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που κατανοούν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και θέλουν να βοηθήσουν. Και προπάντων ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα. Σας παρακαλούμε λοιπόν να γίνετε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά μας. Η προσφορά είτε υλικών είτε χρημάτων όσο μικρή και αν είναι για εμάς και για τα 50 σκυλιά μας είναι πολύτιμη.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο