Ο 11χρονος που έφτιαξε καταφύγιο ζώων στις Φιλιππίνες

από Μυρτώ Τζώρτζου

O 11χρονος Ken Amante από την πόλη Davao, στις Φιλιππίνες, είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο για κάτι μοναδικό. Πριν από δύο χρόνια δημιούργησε ένα καταφύγιο για ζώα, το Happy Animals Club, όπου βοηθάει και περιθάλπτει ζώα που έχουν ανάγκη. Μέσα σε δυο χρόνια ο Ken έγινε γνωστός καταφέρνοντας να λαμβάνει βοήθεια από ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου. Ο Ken συγκίνησε τους περισσότερους καθώς τον πρώτο καιρό προσπαθούσε με το χαρτζιλίκι του να ταϊσει και γενικά να βοηθήσει τα ζώα που έβλεπε στους δρόμους.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του λέει: “Η ιδέα αυτή μου ήρθε σκεφτόμενος ότι υπάρχουν περισσότερα σφαγεία από ό,τι καταφύγια όπου μπορείς να βοηθήσεις ζώα να ζήσουν. Έτσι ξεκίνησα. Μικρός κοιμόμουν με τη γάτα του μπαμπά μου, τη Hajime-kun. H Hajime-kun είναι σήμερα 15 χρόνων. Θέλω να σώσω όσο περισσότερα ζωάκια μπορώ. Πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν. Όλα τα ζώα που είναι στο καταφύγιο έχει το καθένα την ιστορία του. Για παράδειγμα υπάρχει ζώο που μόνο εμένα ακουμπάει, κανέναν άλλον. Μόνο εμένα εμπιστεύεται. Δεν θα ήθελα όμως να γίνω κτηνίατρος. Γιατί αυτοί πολλές φορές αναγκάζονται να κάνουν ευθανασία στα ζώα, κάτι που εγώ δεν μπορώ να κάνω. Θέλω όταν πεθάνω, να συνεχίσει το καταφύγιο να υπάρχει¨.

Όσο για τον περήφανο μπαμπά του 11χρονου, εκείνος λέει: ” Στην αρχή ο Ken έβαζε στο δρόμο φαγητό. Τα ζώα σιγά σιγά άρχισαν να τον πλησιάζουν. Όταν μάλιστα έβγαζε τα δικά μας σκυλιά βόλτα, τα άλλα ακολουθούσαν. Ανέβασα τις φωτογραφίες του στο internet και αρκετοί άνθρωποι θέλησαν να βοηθήσουν. Ήδη με τη βοήθεια που μας στέλνουν τα περισσότερα έχουν παχύνει και πολλά έχουν γίνει καλά από αρρώστιες που είχαν. Το όνειρό του είναι όταν μεγαλώσει, να φτιάξει παραρτήματα σε όλον τον κόσμο.”

 

5.18.14-Filipino-Boy-Builds-No-Kill-Shelter-in-His-Garage11 2014_05_23_18_11_26 bnvkrvskcckt happy-animals-club-1 happy-animals-club2-1024x683

happyanimalsclub3

hefkavypjkvg nkvrbnbxcrxx qavdhhjdybbp rats-5-710x473 rs_600x400-140519133910-1024.happy-animals-club4 untitled xppzpegcemqa yduzrgekpsfx

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο