Μέλη του ΟΗΕ πέταξαν νεογέννητα κουταβάκια στη νεκρή ζώνη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το “Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου”, με σημερινή ανακοίνωση, καταγγέλλει ότι κάποιοι στρατιώτες που υπηρετούν στην Ειρηνευτική Δύναμη εγκατέλειψαν κουτάβια στη νεκρή ζώνη. Σύμφωνα με την καταγγελία, στρατιώτης φυλακίου στην περιοχή Αγίου Δομετίου στη νεκρή ζώνη πληροφόρησε σήμερα το Κόμμα ότι “εθεάθη αυτοκίνητο της Ειρηνευτικής Δύναμης να κατευθύνεται προς το ελληνοκυπριακό φυλάκιο, να σταματά και αμέσως να αφήνει κάτω ένα πλαστικό κιβώτιο μέσα στο οποίο υπήρχαν 6 νεογέννητα κουταβάκια.

Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε σήμερα από το “Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου” στον Υπουργό Άμυνας και τον Διευθυντή Κτηνιατρικών υπηρεσιών γιατί τέτοιες πράξεις δεν είναι μόνο εγκληματικές, αλλά εμπεριέχουν αρκετούς κινδύνους όσον αφορά τα θέματα διακίνησης εμπορευμάτων ή ζώων από τις κατεχόμενες περιοχές προς τις ελεύθερες περιοχές της χώρας.

Λόγω του ότι τα κουταβάκια είναι μόλις μερικών μηνών εθελοντές έχουν αναλάβει να τα παραλάβουν και θα γίνει προσπάθεια είτε να τα ταΐσουν δια χειρός, είτε να βρουν μητέρα να τα θηλάσει.

egkataleipsi-koutavion-sti-nekri-zoni-apo-oiedes

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο