Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, όπως κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, γνωστή ως Eurobirdwatch, έχει καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς εδώ και 22 χρόνια, διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις σε περισσότερες από σαράντα χώρες, με πρωτοβουλία της οργάνωσης για την προστασία των πουλιών Birdlife International. Στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε περισσότερες από σαράντα περιοχές, με το συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 10 το πρωί και διαρκεί ως τις 2 μετά το μεσημέρι και περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο και περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά. Διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης, καθώς και με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008».

Το θέμα της διοργάνωσης είναι και φέτος η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Η χώρα μας είναι γνωστό ότι αποτελεί σημαντικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών που ήδη ξεκινούν το ταξίδι τους προς το νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα.
Οδηγίες πρόσβασης

Η Νέα Αγαθούπολη απέχει περίπου 50 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 25 χλμ. από την Κατερίνη και ανήκει στα διοικητικά όρια του νομού Πιερίας. Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στρίψτε στον κόμβο της Μεθώνης και ακολουθήστε τις πινακίδες προς το Παρατηρητήριο Πουλιών.

Πηγή:http://www.katerini-news.gr/?p=5042

afisa_giorti-poulion_2016

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο