Οι κυνομαχίες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο Αφγανιστάν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σοκαριστικές φωτογραφίες από κυνομαχίες που λαμβάνουν χώρα στο Αφγανιστάν κάνουν εδώ και λίγες μέρες το γύρο του κόσμου. Οι κυνομαχίες θεωρούνταν κάποτε σπορ στο Αφγανιστάν αλλά για πολλά χρόνια είχαν απαγορευτεί από τους Ταλιμπάν καθώς τις θεωρούσαν ενάντια στο μουσουλμανικό νόμο.

Πριν από λίγες μέρες, μια Παρασκευή, ιδιοκτήτες σκύλων συγκεντρώθηκαν και πάλι στην περιοχή Paghman της Καμπούλ βάζοντας τους σκύλους τους στην αυτοσχέδια αρένα για μια αιματοβαμμένη μάχη μέχρι τέλους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η Παρασκευή καθιερώθηκε πλέον ως η “επίσημη” μέρα των κυνομαχιών στην Καμπούλ. Τους αγώνες αυτούς φυσικά συνοδεύουν και τα ανάλογα στοιχήματα που φτάνουν συχνά σε πολύ υψηλά ποσά για τους νικητές. Η περίοδος των αγώνων αυτών είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου.

Οι κυνομαχίες είναι ένα από τα πιο άθλια πράγματα που μπορεί κάποιος να υποβάλει τα σκυλιά του και γίνονται σε όλα τα μέρη του κόσμου, παρότι είναι παράνομες. Συνήθως ο σκύλος που νικιέται πεθαίνει, με φριχτούς πόνους από τα τραύματα. Και όσα σκυλιά επιβιώνουν είναι γεμάτα πληγές. Όταν γίνουν καλά, οι ιδιοκτήτες τους τα “ξαναρίχνουν” στη μάχη.

Στο Αφγανιστάν οι πιο συνηθισμένες ράτσες σκύλων που παίρνουν μέρος στις κυνομαχίες είναι τα Mastiff και τα Afghan Herding σκυλιά.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο