Δημοσιογράφος της “Mirror” υιοθέτησε σκυλάκι από φάρμα κρέατος της Βόρειας Κορέας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έξι πανέμορφα κουταβάκια, μεγαλωμένα σε φάρμα για το κρέας τους στη Βόρεια Κορέα, σώθηκαν και βρήκαν υιοθεσία σε σπίτια στη Μεγάλη Βρετανία. Η δημοσιογράφος της “Mirror” Philippa Tomson είναι μια από αυτούς που άνοιξε το σπίτι της σε ένα από τα κουταβάκια μετά από έκκληση της εφημερίδας το Δεκέμβριο που μας πέρασε.

Η Tomson, η οποία έχει ήδη δυο θιβετιανά τεριέ, μόλις είδε την έκκληση, αποφάσισε να κάνει κάτι: ” Το εμπόριο κρέατος στη Βόρεια Κορέα είναι κάτι τρομαχτικό αλλά και η δουλειά που κάνουν κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις είναι σπουδαία. Είχα πάντοτε στη ζωή μου σκυλιά και ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για εμένα. Το να πάρω όμως κάποιο που έζησε σε φριχτές συνθήκες είναι ακόμα πιο σημαντικό,” θα πει η ίδια.

Η Bindi, έτσι ονόμασε τη σκυλίτσα που υιοθέτησε, ζει πλέον ευτυχισμένη στο νέο της σπίτι. Το ίδιο και τα άλλα σκυλάκια, που βρήκαν μόνιμο σπίτι σε άλλες οικογένειες στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από 30 εκατομμύρια σκυλιά θανατώνονται κάθε χρόνο για φαγητό σε Κίνα, Φιλιππίνες, Κορέα, Καμπότζη, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη και Λάος. Το κρέας σκύλου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Βόρεια Κορέα, ειδικά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Bok Nal όπου φτιάχνουν τις σούπες που λέγονται bosintang. Η καμπάνια-έκκληση της “Mirror”, που γίνεται κάθε  χρόνο, είναι η αιτία να σώζονται πάνω από 80 χιλιάδες σκυλάκια.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο