Τι συνέβη τελικά στα φημισμένα γουρουνάκια που κολυμπούν στις Μπαχάμες και βρέθηκαν πρόσφατα νεκρά;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια περίεργη ιστορία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και έχει να κάνει με τα περίφημα γουρουνάκια που κολυμπούν σε ένα ακατοίκητο κοραλλιογενές νησί Big Major Cay στις Μπαχάμες και τον ξαφνικό θάνατο μερικών από αυτά. Οι έρευνες για να βρεθούν οι αιτίες συνεχίζονται και, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, έχουν καταλήξει στο τι ακριβώς συνέβη.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Τα γουρουνάκια αυτά είναι η μεγάλη ατραξιόν στις Μπαχάμες, γνωστά σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς. Άνθρωποι μάλιστα από όλον τον κόσμο επισκέπτονται το νησί για να τα δουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Μεταξύ αυτών και πολλοί σταρ του Hollywood.

Οι εκδοχές για το πώς βρέθηκαν εκεί είναι πολλές. Πολλοί ισχυρίζονται ότι σώθηκαν μετά από ναυάγιο και κολύμπησαν μέχρι την ακτή, άλλοι ότι τα άφησαν εκεί ναυτικοί με σκοπό να επιστρέψουν και να τα φάνε, άλλοι ότι το έσκασαν από ένα αγρόκτημα σε γειτονικό νησί. Δεν είναι όμως λίγοι και εκείνοι που πιστεύουν ότι σκόπιμα τα μετέφεραν εκεί  κάποιοι για να τα προσελκύσουν τουρίστες, καθώς ήδη το Big Major Cay έχει γίνει γνωστό ως «Νησί των γουρουνιών».

Πριν από λίγες μέρες επτά από αυτά τα γουρουνάκια αυτά (το σύνολό τους είναι 22), σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού, βρέθηκαν νεκρά. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι έφαγαν κάτι περίεργο, λάθος φαγητό. Ένας από τους ιδιοκτήτες-υπεύθυνους αυτών των ζώων, ο Wayde Nixon, θα πει: “Στα γουρούνια δόθηκε το λάθος φαγητό. Είχαμε εκείνα τα γουρούνια σχεδόν 30 χρόνια και δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή έρχονται πολλοί άνθρωποι που δίνουν φαγητό στα γουρούνια, όπως μπίρα ή ρούμι ή μπορεί να τα καβαλάνε και άλλα τέτοια πράγματα.”

Η δε ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού στις Μπαχάμες αναφέρει: Έχουν γίνει πολύ δημοφιλή”, αναφέρει η ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού στις Μπαχάμες. “Ζουν ελεύθερα στις αμμώδεις παραλίες. Τα γουρούνια, αν και άγρια, είναι πολύ φιλικά. Τρέχουν κάτω από τις σκιές των αμυγδαλιών και χαιρετάνε τους τουρίστες που τους φέρνουν λιχουδιές. Ωστόσο, μετά από αυτό το περιστατικό θα πρέπει να εισαχθούν νέοι κανονισμοί. Οι τουρίστες θα μπορούν να φωτογραφηθούν με τα γουρούνια, να τα παρακολουθούν να κολυμπούν, αλλά δεν θα μπορούν να τα ταΐζουν”, αναφέρει ο Άλφρεντ Γκρέι, Υπουργός Γεωργίας και Θαλάσσιων Πόρων της χώρας.

Δυστυχώς τα τελευταία νέα είναι άσχημα. Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα του Independent η πιο πιθανή αιτία είναι ότι τα γουρουνάκια αυτά πέθαναν από αλκοόλ που τους έδωσαν τουρίστες. Συγκεκριμένα μάλιστα μπίρα και ρούμι. Παρόλα αυτά οι έρευνες θα συνεχιστούν.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο