Γνωρίστε τη γάτα Felix που “εργάζεται” εδώ και 6 χρόνια σε σιδηροδρομικό σταθμό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια πανέμορφη και παχουλή γάτα έχει γίνει η βασίλισσα- μασκότ του σιδηροδρομικού σταθμού Huddersfield (Χάντερσφιλντ) στη Βόρεια Αγγλία. Η ιστορία της Felix, που έχει όνομα αρσενικής γάτας, ξεκίνησε στις 17 Μαϊου 2011 όταν μικρό γατάκι, μόλις 8 εβδομάδων, βρέθηκε μόνο του στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού. Οι υπάλληλοι εκεί το κράτησαν και θεωρώντας ότι είναι αρσενικό το ονόμασαν Felix. Όμως λίγο καιρό μετά κατάλαβαν ότι ο Felix ήταν η Felix. Η γατούλα όμως είχε συνηθίσει το όνομά της και για αυτό παρέμεινε όπως είχε.

Η Felix σήμερα είναι η μασκότ του σταθμού. Φιλική και κοινωνική, δέχεται καθημερινά τα χάδια των επιβατών που πλέον τη γνωρίζουν. Και εκείνη φυσικά δεν κάθεται απλά αλλά εργάζεται σαν υπάλληλος του σταθμού. Πηγαίνει στις βαλίτσες, τις τσεκάρει και φωτογραφίζεται μάλιστα δίπλα σε αυτές.

Η αγαπημένη της συνήθεια είναι να κυνηγάει τα περιστέρια του σταθμού. Στη σελίδα της στο Facebook υπάρχουν φωτογραφίες της αλλά και συμβουλές στους επιβάτες που θα βρεθούν στο σταθμό, όπως να μην την ταϊζουν. Κάποιος της έγραψε και ένα τραγούδι: Felix the cat, Felix the cat/You’ve got to take hat off to the Felix the cat”.

Πριν από λίγες μέρες η Felix έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό που πουλάνε οι άστεγοι και λέγεται “Big Issue North”, “Γνωρίστε τη βασίλισσα των γάτων των σιδηροδρομικών σταθμών”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο