Μια τεράστια αφρικανική γάτα Σαβάνας κάνει βόλτες στους δρόμους του Νιου Τζέρσεϊ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έκπληκτοι έμειναν πριν από μερικές μέρες οι κάτοικοι σε μια γειτονιά του Νιου Τζέρσεϊ, στην οδό Mill Street, οι οποίοι πηγαίνοντας το πρωί στις δουλειές τους συνάντησαν ένα τεράστιο αιλουροειδές ζώο να κόβει βόλτες. Κάποιοι θεώρησαν ότι είναι τίγρης, κάποιοι άλλοι λύγκας ενώ άλλοι δεν ήξεραν τι να πουν. Όπως και να είχε το ζώο αυτό ήταν πολύ μεγαλύτερο από μια κοινή αδέσποτη γάτα.

Υπάλληλοι της υπηρεσίας animal control office έπιασαν το ζώο και το μετέφεραν στο καταφύγιο Wildlife Freedom όπου, σύμφωνα με τον επικεφαλής, διαπιστώθηκε ότι ήταν F1 αγριόγατα της αφρικανικής σαβάνας ή κάποια ανάλογη διασταύρωση.

Οι γάτες αυτές αγοράζονται και κρατούνται ως κατοικίδια σε σπίτι. Οι ιδιοκτήτες τους μάλιστα μπορούν να δώσουν ακόμα και 30 χιλιάδες δολάρια για ένα τέτοιο ζώο. Οι Αρχές στο Νιού Τζέρσεϊ θεωρούν ότι η γάτα αυτή το έσκασε από κάποιο σπίτι όπου ζούσε, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν καταφέρει να βρουν τον ιδιοκτήτη της.

Η αφρικανική γάτα της σαβάνας προήλθε από τη διασταύρωση ενός αφρικανικού αίλουρου και μιας κοινής οικόσιτης γάτας, με συνεχείς από εκεί και έπειτα διασταυρώσεις με Αιγυπτιακές Μάου, Όσικατ και άλλες ράτσες. Είναι μια σπάνια ράτσα γάτας και μπορεί να ζυγίζει από 7 μέχρι 30 κιλά. Τα πανέμορφα αυτά ζώα είναι γνωστά για το υψηλό επίπεδο νοημοσύνης, την ήρεμη φύση τους, την περιέργεια και την ενεργητικότητά τους.

Όσο για το αν μπορεί κανείς να έχει τη γάτα αυτή ως κατοικίδιο, θα απαντούσαμε ότι στις περισσότερες πολιτείες της Αμερικής επιτρέπεται εκτός από τις Γιούτα, Βιρτζίνια και Ουάσινγκτον. Στην Αυστραλία τώρα είναι παντού απαγορευμένη ενώ στην Ευρώπη στις περισσότερες χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα επιτρέπεται Απαγορεύεται στη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=n75-XP5fQiE

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο