Καταδικάστηκαν οι άντρες που προσπάθησαν να πουλήσουν κουταβάκια στη Γλυφάδα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν το μεσημέρι της 29ης Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την ώρα που επιχειρούσαν να πουλήσουν δύο κουτάβια στο κέντρο της Γλυφάδας.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) που είχε ενημερωθεί για την παράνομη πώληση κουταβιών κάλεσε την Αστυνομία, η οποία κινήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και συνέλαβε τους δύο άνδρες. Τα δύο πανέμορφα κουταβάκια μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο όπου τους έγινε εξωτερική αποπαρασίτωση καθώς ήταν γεμάτα από ψύλλους. Διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν ηλεκτρονική ταυτότητα. Υποβλήθηκαν σε όλες τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι είναι υγιέστατα. Τα δύο θηλυκά κουτάβια ηλικίας περίπου 2,5 μηνών παραδόθηκαν για φροντίδα στον  Σ.Π.Α.Ζ. ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

«Δεν θα ανεχτούμε κανέναν να προσπαθεί να βγάλει χρήματα από ζώα. Αυτό προς γνώση και ενημέρωση σε περίπτωση που κάποιος σκεφτεί να το ξανακάνει στην περιοχή της Γλυφάδας τουλάχιστον», αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων.

Όποιος ενδιαφέρονται γι’ αυτά τα πανέμορφα πλάσματα και θέλει να τους χαρίσει τη θαλπωρή μια φυσιολογικής σκυλίσιας ζωής μπορεί να επικοινωνήσει με τον Σ.Π.Α.Ζ. στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6945598760 (απογευματινές ώρες ή Σαββατοκύριακο). Θα δοθούν με συμβόλαιο υιοθεσίας και μικροτσίπ, με την προϋπόθεση της στείρωσης στην κατάλληλη ηλικία.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο