8 ζωάκια που κερδίζουν μέχρι 35,000 ευρώ το χρόνο διαφημίζοντας γνωστά προϊόντα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πριν από αρκετά χρόνια μια γνωστή αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών επέλεξε ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα εκείνης της εποχής για να πρωταγωνιστήσει στο νέο της διαφημιστικό. Το διαφημιστικό αυτό είχε αρκετή επιτυχία. Όχι όμως πολλή επιτυχία, όπως περίμεναν οι υπεύθυνοι. Έτσι η εταιρεία αποφάσισε να τολμήσει κάτι άλλο. Στη θέση της καλλονής να βάλει ένα ζώο. Τι συνέβη; Το κοινό ανταποκρίθηκε περισσότερο. Δύο ήταν οι λόγοι. Ο ένας ότι οι θεατές κοιτούσαν το μοντέλο και όχι το προϊόν και ο δεύτερος ότι έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, όπως ξανθές δίμετρες καλλονές. Το ζώο άλλωστε έχει και πιο πολύ πλάκα.

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, όλο και περισσότερες εταιρείες ακολουθούν το παράδειγμα αυτό. Ένα μάλιστα από τα πιο πετυχημένα είναι το διαφημιστικό της εταιρείας Red Bull, όπου εμφανίζεται ένας γάτος.

Αυτό βέβαια που θα σκεφτούν οι περισσότεροι είναι ότι αυτό γίνεται και για οικονομικούς λόγους. Εν μέρει έχουν δίκιο. Γιατί μπορεί οι διαφημιζόμενοι να πληρώνουν λιγότερα αλλά πληρώνουν, καθώς τα ζώα δεν το κάνουν αυτό …αφιλοκερδώς. Σκυλάκια στην Αμερική και τη Βρετανία έχουν γίνει σταρ και κερδίζουν μέχρι 150 ευρώ την ώρα για να ποζάρουν. Εταιρείες αυτοκινήτων, ρούχων, καθαριστικών σπιτιού, editorials μόδας γνωστών περιοδικών αλλά και βιντεοκλίπ τραγουδιών έχουν γίνει γνωστά λόγω των τετράποδων πρωταγωνιστών τους. Τα ζώα αυτά φυσικά έχουν δική τους σελίδα στα social media όπου “παρουσιάζουν” τον εαυτό τους. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Dolly Pawton

Instagram followers: 71,000

Κερδίζει: 13,000 ευρώ το χρόνο

Η δυο ετών αυτή σκυλίτσα, ράτσας chihuahua είναι η fashionista του Instagram, με πολλούς fans σε Βρετανία και Αμερική. Έχει συμβόλαιο με μεγάλο διαφημιστικό γραφείο στην Αμερική και έχει δουλέψει με το κατάστημα Selfridges, την εταιρεία καλλυντικών Benefit Cosmetics, για ρολόγια. Έχει επίσης εμφανιστεί στις σελίδες των περιοδικού Vogue και People. Και όσο για τον κηδεμόνα της, η Dolly ανήκει στην 39χρονη Βρετανίδα στυλίστρια μόδας Lucy London και την 34χρονη συγγραφέα Stella Clements, η οποία εγκατέλειψε τη δουλειά της πριν 18 μήνες για να ασχοληθεί με το Instagram της Dolly.

Lil Belle

Instagram followers: 600

Κερδίζει: 80 ευρώ τη μέρα

Η Bell είναι bulldog, ανήκει στη 49χρονη Karen Chamberlain και κερδίζει 15 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Έχει εμφανιστεί σε βρετανικά τηλεοπτικά ριάλιτι όπως τα Britain Got Talent και Big Brother αλλά και σε πολλά γνωστά διαφημιστικά. Η Chamberlain ζει στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών και λέει: “Την κακομαθαίνω τόσο πολύ που αυτά που ξοδεύω για αυτή είναι περισσότερα από ό,τι κερδίζει. Η ίδια τρελαίνεται να εμφανίζεται στην τηλεόραση”.

Marcel

Instagram followers: 49,000

Κερδίζει: 35,000 ευρώ το χρόνο

Ο κούκλος Marcel, ράτσας Welsh Corgi, την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην τηλεόραση έγινε στην κυριολεξία χαμός. Από τότε εργάζεται συνέχεια. Μεταξύ άλλων έχει ποζάρει για τα γυαλιά της Ray-Ban αλλά και για πλοία. Οι κηδεμόνες τους είναι η 37χρονη Auriele και ο 37χρονος σύζυγός της Pierre που ζουν στο Λονδίνο.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι οι διάφορες εταιρείες δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματά τους επιλέγοντας κάποιο ζώο. Και δεν επιλέγουν φυσικά τυχαία. Τα περισσότερα είναι ήδη δημοφιλή στα social media και έχουν πολλούς followers. Και όσο και αν φαίνεται παράξενο υπάρχουν ζωάκια που ο κόσμος παθαίνει κάτι σαν εξάρτηση από αυτά και θέλει να βλέπει κάθε μέρα τι κάνουν. Φυσικά οι κηδεμόνες των ζώων- σταρ τα μεγαλώνουν με βιολογικά προϊόντα, τα πηγαίνουν για πολλή ώρα καθημερινά βόλτα για να κρατιούνται σε φόρμα και άλλα παρόμοια πράγματα που σε εμάς μπορεί να φαίνονται εξωπραγματικά.

Barry

Instagram followers: 37,000

Κερδίζει: 270 ευρώ τη μέρα

Ο Barry έγινε γνωστός στα social media όταν η 29χρονη κηδεμόνας του Nicole Bsarry από την Καλιφόρνια συνειδητοποίησε ότι οι δικές του φωτογραφίες ήταν πιο δημοφιλείς από τις δικές της. Έτσι σκέφτηκε να κάνει κάτι για αυτό: “Κάποια στιγμή δημοσίευσα μια φωτογραφία μου και δεν είδα πολλά likes, ούτε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκε κάποιος. Όταν έβαλα του Barry έγινε στην κυριολεξία χαμός. Ένας φίλος μου συνέστησε ένα πρακτορείο. Πήγα τον σκύλο και έτσι άρχισαν όλα. Ένα από τα βασικά που τους έκαναν να τον επιλέξουν είναι ο καλός του χαρακτήρας και η ηρεμία του”, θα πει η ίδια.

Dobby

Instagram followers: 73,000

Κερδίζει: 230 ευρώ για κάθε φωτογράφηση

Ο γλυκός Dobby είναι σκυλάκι ράτσας Dachshund και έγινε δημοφιλής στο Instagram όταν η κηδεμόνας της, η 25χρονη Frances Bott, από τη Βρετανία, ανέβασε μια φωτογραφία του όταν ήταν μικρούλης: “Έγινε στην κυριολεξία χαμός μαζί του. Ο κόσμος ήθελε να μάθει περισσότερα για αυτόν. Μετά βγάλαμε και άλλες φωτογραφίες και έτσι ο Dobby έχει πλέον αντζέντη. Φωτογραφίζεται για καταλόγους ρούχων, για ρολόγια αλλά και άλλα κοσμήματα” θα πει περήφανη η Bott.

Suki

Instagram followers: 27,000

Κερδίζει: 130 ευρώ την ώρα

Η Suki είναι fashionista και lifestyle blogger. Ζει στο Λονδίνο με τους Bradley Stephens και Micky Johnson και έχει απίστευτο χαρακτήρα. Έχει δουλέψει με τους ASOS, Jimmy Choo, Urban Outfitters, Topman και άλλους οίκους μόδας. Στις περισσότερες δε πόζες έχει τη γλώσσα έξω. Οι εταιρείες, σύμφωνα με τους κηδεμόνες της, της στέλνουν πολλά ρούχα τους για να ποζάρει με αυτά.

Lilliput

Instagram followers:86,000

Κερδίζει: 130 ευρώ την ώρα

Η Lilliput είναι το πιο δημοφιλές σκυλάκια μαλτέζ στον κόσμο, το οποίο “εντοπίστηκε” από ανθρώπους διαφημιστικών εταιρειών πριν από 7 χρόνια σε ένα dog show, όπου πήρε μέρος σε έναν διαγωνισμό. Από τότε δεν σταμάτησε να εργάζεται και να βγάζει χρήματα. Η κηδεμόνας της, Marianne Di Fiouw, η οποία μένει στο Λονδίνο λέει: “Είναι η Kate Moss των σκύλων. Ταξιδεύουμε μαζί σε όλον τον κόσμο για να συμμετάσχει σε διαφημιστικά αλλά και σε μουσικά βίντεο. Έχει συνεργαστεί με τους Pet Shop Boys, έχει ποζάρει για τράπεζες και έχει φιλοξενηθεί στις σελίδες πολλών περιοδικών”.

Starina

Instagram followers: 8,000

Κερδίζει: 330 ευρώ τη μέρα

Η πανέμορφη αυτή γατούλα με το ένα μάτι πράσινο και το άλλο μπλε είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Η 34χρονη κηδεμόνας της, Sasza Esperanza, δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς εκείνη. Τη βάζει στην τσάντα της και η Sterina απολαμβάνει τις βόλτες της χωρίς κανένα πρόβλημα. Μια από τις πιο γνωστές συνεργασίες της είναι με τη σχεδιάστρια Stella McCartney, η οποία τη λατρεύει. Έχει επίσης ποζάρει για αεροπορικές εταιρείες και παντελόνια τζιν. Όσο για το χαρακτήρα της, η Starina είναι συνεργάσιμη και ιδιαίτερα κοινωνική.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο