Ζητείται κάποιος να βγάζει βόλτα μια χελώνα στο Central Park

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αν ζείτε στη Νέα Υόρκη, αγαπάτε τα ερπετά και ψάχνετε για μια διαφορετική και ολιγόωρη εργασία, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με την Amanda Green, από το Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, η οποία έχει κάτι ενδιαφέρον να σας προτείνει.

Η Green υιοθέτησε πριν από 3 χρόνια μια αφρικανική χελώνα, τον Henry, στον οποίο έχει μεγάλη αδυναμία. Επειδή όμως εργάζεται πολλές ώρες, θέλει κάποιον να πηγαίνει τον Henry, ο οποίος είναι 8 κιλά, βόλτα στο Central Park.

Αυτή μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που η Green αναζητάει κάτι τέτοιο, καθώς είχε βάλει ξανά αγγελία το Μάρτιο του 2016. Τα mails που έλαβε ήταν πάρα πολλά και από όλον τον κόσμο. Μετά από κάποιες συνεντεύξεις κατέληξε σε μια υπάλληλο που εργάζεται σε ένα pet shop, στη γειτονιά της, την Amalia McCallister. Πριν όμως από λίγο καιρό η McCallister της ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μετακομίσει στο Σικάγο, οπότε θα πρέπει να βρει κάποιον άλλον να την αντικαταστήσει.

Και η Green έβαλε και πάλι αγγελία. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αγαπάει τα ζώα πάνω από όλα και να είναι υπομονετικός. Εκτός από την αμοιβή του που είναι 10 ευρώ την ώρα θα του δίνεται και ένα καροτσάκι για να βάζει τον Henry μέσα κατά τη μεταφορά του στο πάρκο. Οι συνήθειες της χελώνας, σύμφωνα με την Green, είναι συγκεκριμένες. Στην αρχή θα ασχοληθεί με το γρασίδι, στη συνέχεια θα κάνει βόλτες και στο τέλος θα κάτσει να λιαστεί. Κάποιες δε φορές σκάβει το χώμα.

Η εργασία όμως αυτή δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Ο Henry βολτάρει χωρίς κάποιο λουρί, οπότε θα πρέπει να μην τον αφήσουμε ούτε λεπτό μόνο του χωρίς επίβλεψη, καθώς είναι ιδιαίτερα ενεργητικός και δεν φοβάται. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα αυτός που θα είναι δίπλα του, είναι να μην τον αφήσει να φάει σκουπίδια, κάτι που κάνει. Να μην αφήσει τους άλλους να τον ταϊσουν και να προσέξει μην μπει σε λίμνη γιατί θα πνιγεί. Τέλος θα πρέπει να μαζέψει και τις ακαθαρσίες του, κάτι που δεν είναι τρομερό καθώς τρώει χορταράκια.

Η δουλειά αυτή όμως έχει και τα καλά της. Αν αυτός που τον αναλάβει τη χελώνα είναι άντρας, σίγουρα θα έχει και τα τυχερά του, καθώς ο Henry είναι πολύ δημοφιλής στις γυναίκες. Τα mails που έχει μέχρι τώρα λάβει η Green είναι τόσα πολλά που μάλλον θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να επιλέξει τον κατάλληλο.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο