Απαγορεύτηκε η βόλτα με το σκύλο σε γυναίκες και παιδιά στη Γάζα της Συρίας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο καιρός είναι κατάλληλος για βόλτα με τα κατοικίδιά μας, κάποια σκυλιά δεν μπορούν να απολαύσουν αυτό καθώς οι κηδεμόνες τους απαγορεύεται να τα βγάλουν έξω. Αυτό συμβαίνει στη λωρίδα Γάζα της Συρίας, όπου ο στρατός της Χαμάς έχει απαγορεύσει τη βόλτα με το σκύλο.

“Η πόλη μας ήταν κάποτε φιλική προς τα κατοικίδια και στους δρόμους κυκλοφορούσαν πολλοί άνθρωποι με τα σκυλιά τους. Τώρα όμως αυτό είναι κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί γίνει. Δεν είναι όμως ούτε στην κουλτούρα μας ούτε στις παραδόσεις μας κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε εναντίον των σκύλων. Έχουμε σκύλους και στα σπίτια μας αλλά και στη δουλειά μας. Ο λόγος για αυτό είναι απλός. Η απαγόρευση είναι για να προστατευτούν οι γυναίκες και τα παιδιά”, θα πει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Χαμάς Ayman al-Batniji στην εφημερίδα “The Telegraph”.

Από την άλλη η απαγόρευση δεν ισχύει παντού. Οι κηδεμόνες των κατοικίδιων μπορούν να κάνουν βόλτα με τα σκυλάκια τους σε λιβάδια, όχι όμως σε μέρη με πολύ κόσμο, όπως στην αγορά ή τις παραλίες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η απαγόρευση αυτή έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις του Ισλάμ που θέλει τα σκυλιά βρώμικα. Όσοι μάλιστα αγγίζουν ένα σκυλί θα πρέπει να πλένονται πολλές φορές γιατί μόνο έτσι θα καθαρίσουν. Ο Ayman al-Batniji αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πρόστιμα για τη μη τήρηση του νόμου, όμως οι κηδεμόνες των σκύλων θα πρέπει να υπογράψουν ένα χαρτί ότι δεν θα παραβούν αυτόν τον κανονισμό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο