Snowy, η πιο αξιολάτρευτη αλμπίνο νυφίτσα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Snowy είναι μια πανέμορφη νυφίτσα αλμπίνο. Τεμπέλα πολύ, θέλει να κοιμάται με τις ώρες. Η οικογένεια της Yulia Smalley που την έχει υιοθετήσει δεν την αλλάζει με κανένα άλλο ζωάκι.

Το φέρετ ή νυφίτσα ή κουνάβι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ως κατοικίδιο. Στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει και γίνονται δημοφιλή. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι υπάρχουν 150 με 300 ζώα στη χώρα, στην πλειοψηφία τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το διαδικτυακό ιστότοπο ferret.gr: “Ένα κοινό λάθος είναι ότι τα κουνάβια είναι τρωκτικά. Τα ζώα αυτά ανήκουν σε μια εντελώς διαφορετική οικογένεια. Οι οικόσιτες νυφίτσες ή αλλιώς ferrets ή αλλιώς κουνάβια,είναι μικρά τριχωτά θηλαστικά των οποίων το βάρος κυμαίνεται από 1 ως 3 κιλά κατά την ενηλικίωση και το μέγεθός τους τα 50 εκ. (συμπεριλαμβανομένης της ουράς, 13 εκ.). Δεν είναι άγρια ζώα. Σε αντίθεση με τα ξαδέλφια τους, τις βίδρες, τις νυφίτσες της άγριας ζωής και τους ασβούς, τα οικόσιτα κουνάβια έχουν εξημερωθεί 2.500 χρόνια πριν, πράγμα που τα καθιστά κατοικίδια. Στην περίπτωση που η οικόσιτηξνυφίτσα διαφύγει σε εξωτερικούς χώρους, επιβιώνει σπάνια για περισσότερο από μερικές ημέρες. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί σε ένα φέρετ ένα σπίτι και ένα ασφαλές περιβάλλον.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο