Κάποιοι συμπολίτες μας μετέτρεψαν την ταϊστρα για τα αδέσποτα σε σκουπιδοτενεκέ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δυστυχώς όσο και αν νομίζουμε ότι είμαστε ένα ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, οι καθημερινές μας πράξεις αποδεικνύουν ότι έχουμε ατελείωτο δρόμο μπροστά μας για αυτό. Ο πολιτισμός του ανθρώπου ξεκινάει από την καθημερινή του ζωή και έχει να κάνει με πολλά πράγματα μεταξύ αυτών και το πόσο σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.

Ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα, μικρό, καθημερινό αλλά απολύτως ενδεικτικό είναι η φωτογραφία που τράβηξε ένα πολίτης στην Άρτα, ο Λάμπρος Σαλαμούρας, η οποία δείχνει μια από τις ταϊστρες για τα αδέσποτα που τοποθέτησε ο Δήμος της πόλης.

Η συγκεκριμένη ταϊστρα βρίσκεται στο μεγάλο χώρο στάθμευσης στην πλατεία Ζέρβα και αντί να έχει τροφή για τα αδέσποτα, έχει μετατραπεί σε σκουπιδοτενεκέ.

Εδώ φυσικά συμβαίνουν δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι ο Δήμος θεώρησε ότι τοποθετώντας τη και μόνο (χωρίς να ελέγχει και χωρίς να τιμωρεί τους παραβάτες) έκανε το καθήκον του και το άλλο ότι υπάρχουν συμπολίτες μας τόσο απολίτιστοι που η νοοτροπία αυτών και των πολιτικών που ψηφίζουν θα είναι οι αιτίες που θα δεθούμε για πάντα στα Μνημόνια ως χώρα β’ διαλογής.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο