Δείτε το πιο μεγάλο και δυνατό πουλί στον κόσμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια φωτογραφία του Harpy Eagle έχει γίνει αυτές τις μέρες viral δημιουργώντας ανάμεικτα συναισθήματα, μεταξύ αυτών φόβο. Ποιος είναι ο Harpy Eagle: Ένας από τους πιο μεγάλους και πιο δυνατούς αετούς του κόσμου. Το αρπακτικό αυτό πουλί μπορεί να ξεπεράσει σε μήκος το ένα μέτρο και να φτάσει τα 10 κιλά. Τα θηλυκά δε είναι διπλάσια σε μέγεθος από τα αρσενικά.

Οι αετοί Harpy ( Άρπυια) ζουν στα τροπικά δάση του Παναμά στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Η βασική λεία τους είναι τα θηλαστικά που ζουν στα δέντρα, με προτίμηση τους πιθήκους. Μπορεί όμως να επιτεθούν και σε ερπετά, όπως ιγκουάνα και φίδια. Επίσης έχουν καταγραφεί και επιθέσεις στα κατοικίδια ζώα, όπως κοτόπουλα, αρνιά, κατσίκια και γουρούνια.

Τα πουλιά αυτά είναι το εθνικό πτηνό του Παναμά. Το 2008 κυκλοφόρησε ένα χαρτονόμισμα των 10 μπολιβάρ στη Βενεζουέλα που είχε τη μορφή αυτού του αετού στο πίσω μέρος. Και σε όσους αρέσει ο Χάρι Πότερ, θυμίζουμε ότι στο δεύτερο βιβλίο (The Chamber of Secrets) συναντήσαμε τον Fawkes, the phoenix, ένα μυθικό πουλί, τον Φοίνικα που είναι εμπνευσμένο από τους αετούς Harpy.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο