Τα μπλε σκυλιά της Ινδίας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν αυτές τις μέρες φωτογραφίες αδέσποτων σκύλων στην Ινδία, οι οποίοι έχουν μπλε χρώμα. Τα ζώα εκεί εκτός από τις άθλιες συνθήκες που ζουν στους δρόμους και την άσχημη συμπεριφορά των κατοίκων λόγω έλλειψης παιδείας έχουν και άλλο ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν: τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Τα ζώα αυτά που ζουν στην περιοχή Νάβι στη Μουμπάι απέκτησαν το χρώμα αυτό μπαίνοντας στο ποτάμι της περιοχής, το Kasadei που είναι γεμάτο απόβλητα και τοξικές ουσίες. Οι αρχές παρατηρούν πως όλο και περισσότερα σκυλιά έχουν αρχίσει και γίνονται μπλε. Οι πολίτες έχουν αναφέρει πάνω από 6 περιστατικά που σκύλοι βγαίνουν από το ποτάμι έχοντας μπλε απόχρωση. Η ρύπανση αυτή φυσικά δηλητηριάζει επίσης τα ψάρια και τα πουλιά.

Η φιλοζωική ομάδα Navi Mumbai Animal Protection Cell που προστατεύει τα ζώα έχει ήδη κινηθεί νομικά και έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο Ελέγχου Ρύπανσης και στους αρμόδιους ζητώντας να δουν σοβαρά το πρόβλημα, να καθαρίσουν τα ποτάμια και να κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να μη συμβεί αυτό ξανά στο μέλλον.

https://www.youtube.com/watch?v=hESIa1LxBb4

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο