petpet.newsΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑΤα εγκαίνια του κτηνιατρείου των "Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου"

Πάρος

Τα εγκαίνια του κτηνιατρείου των “Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου”

Ας βοηθήσουμε το δύσκολο έργο τους

Ανάμεσα σε φίλους και εκπροσώπους φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων της Πάρου έγιναν την Πέμπτη 17 Αυγούστου τα εγκαίνια του κτηνιατρείου του φιλοζωικού σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» σε ατμόσφαιρα γεμάτη από ευχές για την επιτυχία του.

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας το φιλοζωικό σωματείο “Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου” κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του νόμιμο κτηνιατρείο στο εμπορικό κέντρο της Νάουσας στην Πάρο με στόχο να αποτελέσει το κέντρο περίθαλψης, εμβολιασμού, στείρωσης και νοσηλείας των σκύλων και γάτων του κυκλαδίτικου νησιού που έχουν ανάγκη άμεσης φροντίδας.

Η κα Δέσποινα Καλογεροπούλου, ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του φιλοζωικού σωματείου “Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου”, μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» εξήγησε ότι η βασική αποστολή του ιδιωτικού κτηνιατρείου μικρών ζώων είναι:

α) να διαθέτει όλα τα έσοδά του για την περίθαλψη και στείρωση των αδέσποτων,

β) να προσφέρει φτηνές ή δωρεάν στειρώσεις σε δεσποζόμενα ζώα που ανήκουν σε οικονομικά και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και

γ) να δέχεται και άλλους εθελοντές κτηνιάτρους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εκτός από τον υπεύθυνο κτηνίατρο κ. Αλέκο Ρώτα, που είναι έμπειρος και ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία με άλλους συναδέλφους του.

Τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» ευχαριστώντας από καρδιάς τους νέους και παλιούς τους φίλους, που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή των εγκαινίων του κτηνιατρείου τους, αναφέρουν: «Περάσαμε μαζί σας ένα όμορφο βράδυ και η παρουσία όλων μάς δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Με φίλους παλιούς και νέους, αλλά και τετραποδάκια ήπιαμε ένα ποτήρι κρασί και σούμα με συνοδεία κιθάρας και βιολιού.

Χαρήκαμε που βρέθηκαν μαζί μας αυτή την όμορφη στιγμή οι συνάδελφοί μας Ρούλα Ελευθεριάδου, Ray και Mary Fellows, Janet and Jim Turner και Barbara Polyzos από το PAWS – Paros Animal Welfare Society, η Λένα Γιακουμοπούλου από το Paroscat, η Ελισάβετ Παπαζώη, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Πάρκου Πάρου, ο Δημήτρης Αρκουλής, δημοσιογράφος από το ParosIn, ο Νικόλας Στεφάνου, δημοσιογράφος από το Parosweb, η Ελένη Ηλιοπούλου, δημοσιογράφος από το zoosos.gr. Επίσης μαζί μας ήταν ο κτηνίατρος του κτηνιατρείου μας Αλέκος Ρώτας, ο νομοκτηνίατρος Νίκος Τσιγώνιας και ο κτηνίατρος Θωμάς Αλεξανδρόπουλος από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μουσικούς μας για τους όμορφους μπάλους Κίμωνα Ξύγκη στην κιθάρα και τον Μανώλη Δελέντα στο βιολί, την Elda από το Open Garden Restaurant & Lounge που φρόντισε για τους νόστιμους μεζέδες και το κρασί, τη Μάρω από το Μελίσσι Delicatessen Πάρος Νάουσα για τα κρασιά που μας πρόσφερε, τους Aliprantis Bakery/Catering και τον Παλιό Φούρνο του Νίκου Ραγκούση».

Ο πρόεδρος των Φ.Ε.Π. Δημήτρης Μερεμέτης καλωσορίζει στο κτηνιατρείο τον αντιπρόεδρο του PAWS Rey Fellows.

Το όραμα του φιλοζωικού σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» να αποκτήσει το δικό του κτηνιατρείο για να βοηθήσει ακόμα περισσότερα ζώα που υποφέρουν στο νησί, το πίστεψαν πολλοί Παριανοί, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που στάθηκαν συνοδοιπόροι του σ’ αυτήν την προσπάθεια και συνέβαλαν με δωρεές, προσφορές και εθελοντική εργασία στην υλοποίηση του ομολογουμένως πολύ δύσκολου αυτού εγχειρήματος.

H γραμματέας των Φ.Ε.Π. Δέσποινα Καλογεροπούλου μαζί
με την πρόεδρο του PAWS Ρούλα Ελευθεριάδου
και τον αντιπρόεδρο Ray Fellows

Οι δωρητές και εθελοντές που βοήθησαν στην ίδρυση του κτηνιατρείου, τα έσοδα του οποίου προορίζονται εξολοκλήρου για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, είναι οι ακόλουθοι:

Εθελοντές στην κατασκευή: Peter Hope, Αρετή και Βάσω Περιπάνου, Θωμάς Ραγκούσης, Έλντα Μόλα και Ζήσης Ρουσόπουλος.

Ηλεκτρική εγκατάσταση: Γιάννης Παπαλεκάκος

Δωρεές σε υλικά, είδη εξοπλισμού & υπηρεσίες: Νίκος Μελανίτης – Ξυλουργός, Τάνο Σίνα – Ελαιοχρωματισμοί, Αργουδέλης – Μεταφορική, Λουκάς Σκιαδάς – Συστήματα πληροφορικής, Νικηφόρος Ρούσσος – Χρωματοπωλείο, Art in Design – Γραφικές τέχνες, Smile web – Γραφικές τέχνες, Στέφανος Πατέλης – Ξυλουργός, Σταύρος Σομπόνης – Κρύσταλλα, Rags2 Riches – Είδη σπιτιού, Pararam – Υποστήριξη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Νίκος Πώλος – Πρακτορείο ταξιδίων, Σπύρος Μπάλιος – Ψύκτες νερού και Υδρώ – Υδραυλικά.

Προσφορές τιμών: Μαρίνος Συριανός – Ηλεκτρολογικό υλικό, Τάσος Κάπαρης – Κλιματιστικά, Άγγελος Άγουρος – Ξυλεία, Δημήτρης Αλιπράντης – Είδη υγιεινής, Δαμιανός Σγαρδέλης – Χρωματοπωλείο, Alexis Dailani – Βαφείο, Θέμις Δαφερέρας – Χρωματοπωλείο, Color Box – Γραφικές τέχνες, Το Σκαθάρ – Είδη καθαρισμού και Αφοί Γκίκα – Χρωματοπωλείο.

Οι κτηνίατροι Αλέκος Ρώτας, Νίκος Τσιγώνιας και Θωμάς Αλεξανδρόπουλος

Το φιλοζωικό σωματείο “Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου” ευχαριστεί ιδιαίτερα τη Nastassja Renard, βοηθό κτηνιάτρου στο Παρίσι, για τις εθελοντικές υπηρεσίες της και τη μεγάλη συμβολή της στον εξοπλισμό του χειρουργείου του κτηνιατρείου, τη Sylvia Sommer για το ηλεκτρικό ψυγείο, τη Λένα Γιακουμοπούλου για την πορτοκαλιά, την Άννα Αλεξοπούλου για την κουρευτική μηχανή και τους 94 δωρητές του. Ευχαριστεί επίσης όλους τους πολίτες που συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο στο νησί της Πάρου”.

 

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

SHARE

Περισσότερα

MORE ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

TOP LINE

Γέμισαν οι δρόμοι και τα καταφύγια στην Κίνα παρατημένα ζώα λόγω του φόβου για τον κοροναϊό
Χασιά-Βοηθήστε: Οι εθελοντές του “Αγαπάζω” δεν έχουν άλλη τροφή για τα αμέτρητα αδέσποτα στο βουνό
Οι γάτες ήταν και είναι οι αγαπημένες μούσες των σχεδιαστών. Διαβάστε γιατί.
Πώς υπολογίζουμε την ηλικία της γάτας
Στο μαγικό κόσμο του ταλαντούχου Καναδού καλλιτέχνη Michael Caines
Έχετε σκεφτεί γιατί οι γάτες ρίχνουν πράγματα κάτω;
Επέστρεψαν στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας σκύλο που είχαν υιοθετήσει 7 χρόνια πριν
Δείτε τη να βγάζει βόλτα με λουρί την κότα της
Πάρος: Βρήκαν κλουβί με 9 σκυλάκια και σημείωμα που γράφει “Είμαι κυνηγός. Έχω και άλλα”
8 πράγματα στο σπίτι μπορεί να σκοτώσουν τη γατούλα μας
Απίστευτα άλματα σκύλων πάνω από μια πισίνα
“Πώς η κατσίκα μας βοήθησε στο να θεραπευτεί το σοβαρό έκζεμα του γιου μου”