Θα κολυμπούσατε σε μια λίμνη γεμάτη τσούχτρες; Γιατί όχι;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Βρίσκεται στα νησιά Παλάου, στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, είναι 12 χιλιάδων ετών και γεμάτη μέδουσες. Εκατομμύρια χρυσές μέδουσες μετακινούνται καθημερινά κατά μήκος της. Ο λόγος για μια διαφορετική λίμνη, την 5η λίμνη ή Ongeim’l Tketaou, που είναι παράκτια και επικοινωνεί με τη θάλασσα με υπόγεια τούνελ, για αυτό και το νερό της είναι με αλάτι.

Και όσο και αν σας τρομάζει η ιδέα του να κολυμπήσετε σε αυτή τη λίμνη, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που τολμούν, καθώς οι μέδουσες σε αυτή είναι πολύ ανεκτικές και δεν τσιμπάνε. Και ενώ το κολύμπι στη λίμνη επιτρέπεται, η κατάδυση με εξοπλισμό απαγορεύεται γιατί διαταράσσεται το οικοσύστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δυο είναι οι παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον τεράστιο αριθμό των μεδουσών της λίμνης. Το βάθος της που είναι 30 μέτρα και απέχει 20 μόλις μέτρα από τη θάλασσα και η ηλικία της, καθώς στα 12 χιλιάδες χρόνια της ύπαρξής της έχουν γίνει πολλές υπερχειλίσεις της στάθμης της θάλασσας.

Το National Geographic αναφέρει ότι ο πληθυσμός των μεδουσών έχει μειωθεί στο μισό λόγω της κλιματικής αλλαγής, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να εξαφανίζονται.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο