Αυτές είναι οι 5 πιο μικρόσωμες ράτσες σκύλων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένας από τους λόγους που οι λάτρεις των σκύλων συχνά διαφωνούν είναι για το μέγεθος του σκύλου. Υπάρχουν αυτοί που δεν συμπαθούν τα μικρόσωμα σκυλιά και δηλώνουν λάτρεις των μεγάλων και εκείνοι που θεωρούν ότι σε ένα διαμέρισμα δύσκολα μπορεί να ζήσει ένα μεγαλόσωμο. Εμείς που αγαπάμε εξίσου και τα μεγαλόσωμα και τα μικρόσωμα σκυλάκια θα τους πούμε ότι όλα είναι σχετικά.

Τώρα όσοι από εσάς προτιμάτε τα μικρόσωμα, γνωρίζετε τα πάντα για αυτά; Μάλλον όχι. Ας αρχίσουμε όμως από τα εύκολα. Ξέρετε ποιες είναι οι πιο μικρόσωμες ράτσες που υπάρχουν;

  1. Chihuahua (Τσιουάουα)

Μικρόσωμα και πανέξυπνα σκυλάκια από το Μεξικό, τα Τσιουάουα  είναι ιδαίτερα κοινωνικά, αφοσιωμένα αλλά και ανασφαλή λόγω του μεγέθους τους, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να γαβγίζουν συνεχώς. Το ύψος τους δεν ξεπερνάει τα 23 εκατοστά ενώ το βάρος τους κυμαίνεται από 1,5 έως 3 κιλά.

2. Italian Greyhound (Ιταλικό Λαγωνικό)

Τα σκυλάκια αυτά ζουν 12 έως 15 χρόνια, φτάνουν μέχρι 6 κιλά βάρος και το ύψος τους δεν ξεπερνάει τα 38 εκατοστά. Πρόκειται για σκυλιά συντροφιάς που απολαμβάνουν την παρέα των ανθρώπων. Τρελαίνονται να τρέχουν και συχνά είναι απρόσεκτα στο παιχνίδι. Για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν υπάρχουν μικρά παιδιά.

3. Bichon Frise (Μπισόν Φριζέ)

Το όνομά του σημαίνει σγουρό σκυλί στα γαλλικά. Έχει γλυκό χαρακτήρα και καλούς τρόπους και είναι ιδανικό για σκυλί συντροφιάς αλλά και για σπίτι με παιδιά. Δεν είναι καθόλου επιθετικό και έχει όρεξη για παιχνίδια. Το βάρος αυτών των σκυλιών είναι μεταξύ 3-5 κιλών ενώ το ύψος τους δεν ξεπερνάει τα 30 εκατοστά.

4. Μαλτέζ

Τα σκυλάκια αυτά θεωρείται ότι το πήραν το όνομά τους από το νησί της Μάλτας. Η προέλευσή τους είναι ιταλική. Το τρίχωμά τους είναι λευκό και μακρύ και τα μάτια τους καφέ. Δεν χρειάζονται πολλή άσκηση και γι’αυτό είναι ιδανικά για διαμερίσματα. Είναι παιχνιδιάρικα, στοργικά, πανέξυπνα και καλόβολα. Ζουν 12 με 15 χρόνια, το βάρος τους είναι 3-4 κιλά ενώ δεν ξεπερνούν τα 25 εκατοστά ύψος.

5. Schnauzer μινιατούρα (Σνάουζερ μινιατούρα)

Σκυλάκι με καταγωγή από τη Γερμανία, το Σνάουζερ είναι υπάκουο, ζωηρό, πανέξυπνο και πολύ φιλικό. Το ύψος του φτάνει τα 36 εκατοστά ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 9 κιλά. Συνυπάρχει με άλλα ζώα, είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, άγρυπνος και πιστός φρουρός της οικογένειας και τα πάει καλά με τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο