petpet.newsΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑΈμαθε 5 μήνες μετά ότι το σκυλί της που είχε πάει για ευθανασία ζει

Απίστευτη ιστορία

Έμαθε 5 μήνες μετά ότι το σκυλί της που είχε πάει για ευθανασία ζει

Και είχε δοθεί σε άλλον

Η ευθανασία ενός αγαπημένου μας ζώου είναι κάτι ιδιαίτερα επώδυνο. Μια πολύ δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρεις τη σωστή στιγμή. Πολλοί αντέχουν να είναι μαζί με το ζώο τους κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν τη δύναμη. Η Keri Levy από το Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Η ιστορία της είναι σπάνια όμως ενδεικτική του τι μπορεί να συμβεί όταν επιλέγεις να απέχεις από όλο αυτό, την ευθανασία δηλαδή αλλά και την ταφή ή καύση του κατοικίδιου σου.

Η Levy είχε τον 15χρονο Ceasar, ένα σκυλάκι μινιατούρα της ράτσας Pinscher, ο οποίος τον προηγούμενο Μάιο μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική Briarwood Veterinary καθώς είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας. Ο Ceasar υπέφερε από το σύνδρομο Cushing. Η νόσος Cushing και το σύνδρομο Cushing είναι το αποτέλεσμα της ύπαρξης υπερβολικής κορτιζόλης στο σώμα. Η κορτιζόλη είναι ορμόνη που παράγεται από τα επινεφρίδια, με πολλές σημαντικές λειτουργίες και είναι απαραίτητη για τη ζωή. Υπερβολικά υψηλά επίπεδα αυτής της ορμόνης στο σώμα, έχουν κυρίως αρνητικά αποτελέσματα για τον οργανισμό.

Τα πράγματα όμως δεν ήταν καλά για τον Ceasar. Ο κτηνίατρος George Menez, συνέστησε ευθανασία ώστε να μην υποφέρει το ζώο καθώς η κατάστασή του, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ήταν μην αναστρέψιμη. Η Levy δεν θέλησε να είναι παρούσα εκείνη την ώρα. Έτσι έφυγε και επικοινώνησε στη συνέχεια με τον υπεύθυνο κτηνίατρο, όπου τη διαβεβαίωσε ότι η ευθανασία είχε γίνει όπως και η αποτέφρωση για την οποία είχε πληρώσει 190 δολάρια.

Δυστυχώς όμως δεν είχε γίνει έτσι. Ο Menez όχι μόνο δεν έκανε ευθανασία στο ζώο αλλά το έδωσε και σε έναν υπάλληλο της κλινικής όπου το πήρε σπίτι του. Έτσι πριν από λίγες μέρες και 5 μήνες μετά την υποτιθέμενη ευθανασία η Levy μαθαίνει την αλήθεια από κάποιον ανώνυμο που επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά λέγοντάς της ότι το σκυλάκι της ζει. Χωρίς να χάσει ώρα πήγε στο κτηνιατρείο όπου ζήτησε να δει τα αρχεία, κάτι που όμως δεν της επιτράπηκε. Στη συνέχεια ζήτησε το χαρτί που πιστοποιούσε την καύση του ζώου, κάτι που επίσης δεν υπήρχε. Και έτσι κάλεσε την αστυνομία.

“Την ώρα που έφτασε η αστυνομία ο κτηνίατρος που υποτίθεται είχε κάνει την ευθανασία, ο Menez, επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά”, αναφέρει στη N.J.com η Levy συνεχίζοντας: “Παραδέχτηκε ότι ήταν αλήθεια. Στο σκύλο δεν είχε γίνει ευθανασία καθώς ήθελε, όπως ισχυρίστηκε, να του δώσει μια ευκαιρία να ζήσει. Και έτσι δόθηκε σε κάποια υπάλληλο της κλινικής, η οποία τον είχε σπίτι της. Πήγα αμέσως εκεί που μου είπε ότι μένει για βρω τον Ceasar. Έπαθα σοκ. Το ζώο ζούσε αλλά ήταν σε απίστευτα χάλια. Ήταν τόσο άρρωστο..Κοκαλιασμένο, μύριζε άσχημα το σώμα του, είχε όγκους παντού και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Επίσης είχε τυφλωθεί από το ένα μάτι”.

Η Levy έμεινε μια ώρα με το σκύλο της που πραγματικά υπέφερε. Το ζώο ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου. Έτσι προχώρησε σε ευθανασία. Στη συνέχεια προσπάθησε να αναζητήσει τον Menez, κάτι που όμως δεν στάθηκε δυνατό. H New Jersey.com προσπάθησε με τη σειρά της να βρει και εκείνη το γιατρό αλλά επίσης δεν τα κατάφερε. Η Levy είναι ακόμα σοκαρισμένη από το συμβάν και έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον του.

O κτηνίατρος George Menez, ο οποίος, υποτίθεται, ότι είχε κάνει την ευθανασία.

SHARE

Περισσότερα

MORE ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ