Τέξας: Ο δράστης είχε τιμωρηθεί στο παρελθόν και για κακοποίηση του σκύλου του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την Κυριακή που μας πέρασε ο 26χρονος απότακτος του στρατού Devin Patrick Kelley μετά από μια οικογενειακή διένεξη, όπως φαίνεται, άνοιξε πυρ σε εκκλησία Βαπτιστών στην πόλη του Τέξας σκοτώνοντας 26 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 20. Ο Kelley εμφανίστηκε στην εκκλησία, το πρωί της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ), φορώντας μαύρα ρούχα και αλεξίσφαιρο γιλέκο κρατώντας στα χέρια του ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15, φωτογραφία του οποίου είχε αναρτήσει πριν από μερικές ημέρες στο Facebook με τη λεζάντα «είναι μια κακιά σκύλα».

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, το παρελθόν του, κατά το οποίο δεν είναι λίγες οι φορές που είχε κατηγορηθεί και τιμωρηθεί για ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά προς το σκύλο του. Η συμπεριφορά του αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τους ειδικούς που πιστεύουν ότι οι περισσότεροι δράστες που σχετίζονται δολοφονίες ή κακοποιήσεις έχουν “ξεκινήσει” με παιδιά και με ζώα, θύματα δηλαδή που είναι αδύναμα.

Σύμφωνα με το Humane Society η βία στον άνθρωπο σχετίζεται με τη βία στα ζώα, που αποτελούν το συνήθως το πρώτο θύμα κάποιου εγκληματία. Μια έρευνα που διεξήχθη από την αστυνομική διεύθυνση του Σικάγο από το 2001 μέχρι το 2004, οι περισσότεροι που κακοποιούν ή σκοτώνουν ζώα εμφανίζουν στο μέλλον βίαιες συμπεριφορές και προς τους ανθρώπους. Συχνά δε καταλήγουν σε φόνο.

Την 1η Αυγούστου 2014 ο Kelley είχε συλληφθεί και τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο για κακοποίηση του σκύλου του. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι εκείνοι που δήλωσαν ότι τον είχαν δει πολλές φορές να τον χτυπάει. Όταν η αστυνομία πήγε στο σπίτι του, αντίκρυσε ένα μικρό σκυλάκι, ράτσας Χάσκι, υποσιτισμένο, φοβισμένο και γεμάτο μώλωπες, το οποίο ήταν μόνιμα δεμένο κάτω από τον ήλιο και χωρίς νερό. Σύμφωνα με έναν γείτονα ο Kelley όταν φώναζε το σκύλο του και δεν υπάκουε, έτρεχε και τον έπιανε. Στη συνέχεια τον άρχιζε στο ξύλο. Το ζώο έπεφτε κάτω και ούρλιαζε από το κλάμα. Στην απολογία του ανέφερε ότι προσπάθησε να σταματήσει το σκύλο για να μην επιτεθεί σε κάποιον άλλον. Φυσικά η δικαιολογία του δεν έγινε πιστευτή και τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο. Το ζώο δε του αφαιρέθηκε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο