Αυτές είναι 7 ράτσες γάτας που δεν μοιάζουν με τις άλλες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όσοι λατρεύουν τις γάτες τις θεωρούν μοναδικά πλάσματα και διαφορετικές από τα άλλα ζώα. Μπορεί να είναι και έτσι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τις είχαν θεές.  Εκτός από τις ημίαιμες υπάρχουν, όπως ξέρουμε, και πολλές ράτσες, μεταξύ αυτών και κάποιες ιδιαίτερες. Πραγματικά αυτές οι γατούλες δεν μοιάζουν με τις άλλες στην όψη. Βρήκαμε 7 από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε. Διαφορετικές στην όψη και με άλλο η καθεμία χαρακτήρα.

Scottish Fold

Η γάτα αυτή έχει τεράστια στρογγυλά μάτια και μικρά αυτιά που την κάνουν να φαίνεται λίγο περίεργη. Κάποιοι λένε ότι τους θυμίζουν στην όψη κουκουβάγια. Οι Scottish Fold υπάρχουν σε δύο «παραλλαγές»: με «διπλωμένα» αυτιά, και ίσια.

Τα γατάκια Scottish Fold γεννιούνται με ίσια αυτιά. Στην ηλικία των τριών-τεσσάρων εβδομάδων τα αυτιά τους διπλώνουν ή όχι. Υπάρχουν σε όλα τα πιθανά χρώματα.

Selkirk Rex

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές, με γούνα που μοιάζει με αυτή του προβάτου, οι Selkirk Rex είναι στην κυριολεξία σαν ψεύτικες. Πρόκειται για μια νέα ράτσα γάτας, η οποία αναγνωρίστηκε πριν από μερικά χρόνια από ερευνητές της κτηνιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Βιέννης. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Γάτας (ICA), η προέλευση της ράτσας χρονολογείται το 1987, όταν μια γατούλα στη Μοντάνα γέννησε πέντε γατάκια, εκ των οποίων το ένα ήταν λίγο διαφορετικό από τα άλλα, καθώς είχε κατσαρό τρίχωμα.

Singapura cat

Μια μικρόσωμη γάτα ( η μικρότερη ράτσα) που όμως είναι ιδιαίτερα δυναμική και γεμάτη ενέργεια. Αυτή η γάτα είναι γνωστή και ως «γάτα Velcro» λόγω της επιθυμίας της να είναι πάντα παρέα με ανθρώπους. Η γάτα της Σιγκαπούρης αγαπάει όλους που βρίσκονται γύρω της και κυρίως όσους ασχολούνται και παίζουν μαζί της. Είναι η μασκότ του τουρισμού στη Σιγκαπούρη και γλυπτά αυτής της φυλής βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού της πόλης.

Sphynx

H “φαλακρή” γάτα Σφίγγα με τις ρυτίδες. Κάποιοι τη λατρεύουν, κάποιοι άλλοι δεν τη συμπαθούν και πολύ. Είναι γνωστή για την εξωστρεφή συμπεριφορά της. Είναι πανέξυπνη, περίεργη και δείχνει μεγάλη αγάπη στους ανθρώπους της. Επίσης προτιμά περισσότερο να μένει σε εξωτερικό χώρο παρά σε κάποιο διαμέρισμα. Δεν της αρέσουν τα χάδια και οι αγκαλιές και θέλει περισσότερο να ζει ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Minuet ή Napoleon

Μια πανέμορφη γατούλα με γλυκό πρόσωπο, μικρά ματάκια και υπέροχη γούνα για πολλά χάδια. Η ιδιαιτερότητά της είναι τα κοντά της πόδια για αυτό αυτές οι γάτες λέγονται γάτες-νάνοι. Πρόκειται για μια ράτσα που δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα.

Lykoi cats

H “werewolf γάτα” ή γάτα-λύκος. Οι γάτες της ράτσας φέρουν μία γενετική μετάλλαξη που επηρεάζει την τριχοφυΐα τους, εξαφανίζοντας σε μεγάλο βαθμό το υπόστρωμα της γούνας τους και αφήνοντας μόνο θύλακες που είτε δεν παράγουν τρίχες καθόλου, είτε παράγουν αλλά δεν μπορούν να τις διατηρήσουν.

Devon Rex

Η γάτα αυτή με τα μεγάλα μάτια και τα τριγωνικά μεγάλα αυτιά θεωρείται ένα εξαιρετικό κατοικίδιο. Δραστήριο και παιχνιδιάρικο αφού φέρει σχεδόν τα ίδια γονίδια με το ξαδερφάκι της Cornish Rex. Είναι υπέροχη για συντροφιά, τα πάει καλά με τα παιδιά και τους μεγάλους και μαθαίνει πολύ εύκολα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο