petpet.newsΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑΠώς οι σταρ συμβάλλουν- άθελά τους- στην εγκατάλειψη όλο και περισσότερων Bulldogs

Real Life

Πώς οι σταρ συμβάλλουν- άθελά τους- στην εγκατάλειψη όλο και περισσότερων Bulldogs

Τα σκυλιά του Hollywood

Μπορεί τα σκυλιά ράτσας Bulldog να μην υπήρξαν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλή ζώα, όμως αυτό έχει αλλάξει τελείως τα τελευταία χρόνια. Εκεί που σπάνια έβλεπες κάποιον να πηγαίνει βόλτα ένα Bulldog ή που δύσκολα θα αναγνώριζε κάποιος αυτή τη ράτσα, σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν ένα τέτοιο σκυλί και το προβάλλουν ανεβάζοντας τις σχετικές φωτογραφίες στα social media. Τι συνέβη; Αγάπησαν ξαφνικά τη ράτσα; Όχι βέβαια.

Ο βασικός λόγος της αυξημένης ζήτησης των Bulldogs δεν είναι άλλος από τους celebrities. Η Lady Gaga, η Reese Witherspoon, o Hugh Jackman, η Chrissy Teigen, με άλλα λόγια οι περισσότεροι σταρ του Hollywood, μοιράζονται τη ζωή τους με έναν τέτοιο σκύλο. Το ίδιο θέλουν και οι fans τους, οι οποίοι θεωρούν ότι έτσι αποκτούν ένα κύρος, ένα status, που τους φέρνει λίγο πιο κοντά στους σταρ που θαυμάζουν.

Δυστυχώς το να μιμούμαστε τους επώνυμους είναι κάτι που πάντα συνέβαινε και πάντα θα συμβαίνει. Όταν προβλήθηκε πριν από χρόνια η γνωστή κινηματογραφική ταινία “Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας”, ο κόσμος έτρεξε να αγοράσει τέτοιους σκύλους όχι επειδή τους αγάπησε αλλά επειδή έγιναν μόδα. Λίγα χρόνια αργότερα γέμισαν οι δρόμοι εγκαταλελειμμένα σκυλιά Δαλματίας. Η μόδα είχε περάσει…Κάτι ανάλογο συνέβη και το 2011 με την εμφάνιση της σειράς “Game of Thrones” και τα σκυλιά Husky.

Αυτό συμβαίνει εδώ και κάποια χρόνια και με τα Bulldogs, τα οποία περιφέρουν οι σταρ του Hollywood όπως περιφέρουν τα νέα μοντέλα του Louis Vuitton και του Armani. Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση Battersea Dog Home οι εγκαταλείψεις Bulldogs στα καταφύγια όλου του κόσμου και τους δρόμους έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό. Τι συμβαίνει; Ό,τι και με τα σκυλιά Δαλματίας. Τα πήραν, μιμούμενοι τους σταρ, αλλά κάποια στιγμή τα εγκατέλειψαν είτε γιατί τα βαρέθηκαν είτε για οικονομικούς λόγους. Και εδώ έρχεται το πιο σημαντικό, οι οικονομικοί λόγοι.

Τα Bulldogs είναι από τα πιο επιρρεπή σκυλιά στο να αρρωστήσουν. Έχουν σαν ράτσα ιδιαιτερότητες, κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν όταν αποφασίζουν να πάρουν. Η συγκεκριμένη ράτσα αλλά και άλλες βραχυκέφαλες ράτσες, όπως Pug, Boston Terrier, Boxer, Pekingese και Shi Tzu είναι από τις πιο δύσκολες όσον αφορά τη συντήρησή τους. Βραχυκέφαλες φυλές είναι αυτές που έχουμε με κοντές μουσούδες και σχεδόν επίπεδο πρόσωπο.

Τα ζώα των φυλών αυτών συνήθως έχουν δυσκολία στην αναπνοή τους, δεν λαχανιάζουν σωστά με αποτέλεσμα να κατεβάσουν τη θερμοκρασία του σώματος (τα σκυλιά δεν ιδρώνουν οπότε χρησιμοποιούν το λαχάνιασμα για το σκοπό αυτό). Αυτό σημαίνει ότι οι φυλές αυτές έχουν αυξημένο κίνδυνο θερμοπληξίας. Το αναπνευστικό σύνδρομο των βραχυκέφαλων φυλών μπορεί να εξελίσσεται προοδευτικά και να δημιουργεί προβλήματα όσο περνάει ο καιρός.

Επίσης συχνά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μάτια αλλά και με τα δόντια γιατί λόγω της μορφής της πάνω σιαγόνας τα δόντια πιέζονται, είναι στραβά ή το ένα πάνω στο άλλο. Επίσης οι ζάρες που έχουν στο κεφάλι θα πρέπει να καθαρίζονται συνέχεια για να αποφεύγονται τα δερματικά προβλήματα από βακτηριακές και άλλες μολύνσεις.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω καθιστούν τα Bulldogs δύσκολα στη συντήρησή τους, κάτι που δεν λαμβάνουν υπόψη τους οι περισσότεροι. Οι σταρ φυσικά δεν έχουν τέτοια προβλήματα, καθώς η επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι κάτι που δεν θα το σκεφτούν δεύτερη φορά. Οι υπόλοιποι όμως;

 

SHARE

Περισσότερα

MORE ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ