Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ανεβάζουν τις πωλήσεις τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα οι πωλήσεις δώρων τη φετινή μέρα του Αγίου Βαλεντίνου φαίνεται ότι θα είναι αυξημένες σε σχέση με τη χρονιά που μας πέρασε κατά περίπου 8%. Πού οφείλεται αυτή η άνοδος; Στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Ναι, καλά διαβάσατε. Σε αυτούς που θεωρούν το αγαπημένο τους ζώο ως το άλλο τους μισό.

Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν τη μέρα των ερωτευμένων να κάνουν ένα δωράκι στη γατούλα ή το σκυλάκι τους, ακόμα και αν έχουν σύντροφο. Από τις συνολικές πωλήσεις τη μέρα αυτή ένα 27% περίπου είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, νούμερο που, όπως φαίνεται, κάθε χρόνο ανεβαίνει. Σε αριθμούς υπολογίζεται ότι τα χρήματα που θα ξοδευτούν φέτος τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα ξεπεράσουν τα 19,5 δισ. δολάρια. Από αυτά τα χρήματα τα 750 περίπου εκατομμύρια θα ξοδευτούν από ιδιοκτήτες κατοικίδιων, σύμφωνα με τον οργανισμό National Retail Federation (NRF).

“Η πλειοψηφία των millennials ζει με ένα τουλάχιστον κατοικίδιο. Είναι η γενιά με τα περισσότερα κατοικίδια. Οι άνθρωποι της γενιάς αυτής είναι ιδιαίτερα φιλόζωοι και τους αρέσει να καλομαθαίνουν τα ζώα τους”, αναφέρει η διευθύντρια του οργανισμού Katherine Cullen.

Εδώ και αρκετό καιρό πολλά διαδικτυακά pets shops αλλά και άλλα καταστήματα, απευθυνόμενοι στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, κάνουν τις δικές τους προσφορές και προτάσεις για τη μέρα των ερωτευμένων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο