“Isle of Dogs”: Η έκθεση των σκηνικών της ταινίας προσέλκυσε 40,000 άτομα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή έκθεση έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες στον πολιτιστικό χώρο 180 Strand του Λονδίνου και είχε να κάνει με την κινηματογραφική ταινία “Isle of Dogs” του Wes Anderson. Στην έκθεση αυτή οι fans της ταινίας μπορούσαν να δουν από κοντά 17 αυθεντικά σκηνικά μαζί με μερικές κούκλες ( το σύνολο είναι 240 μικροσκηνικά και 1000 κούκλες), όλα κατασκευασμένα στο χέρι. Η έκθεση αυτή, που διήρκησε περίπου δυο εβδομάδες, ήταν ελεύθερη και προσέλκυσε πάνω από 40,000 χιλιάδες άτομα.

Η ταινία του δημιουργού του ”The Grand Budapest Hotel” αφηγείται την ιστορία ενός δωδεκάχρονου αγοριού, του Atari Kobayashi, το οποίο δε θα διστάσει να ξεκινήσει μια μεγάλη περιπέτεια στην Ιαπωνία, προκειμένου να βρει το σκύλο του. Βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον, εκεί που τα σκυλιά ζουν με αρρώστιες και έχοντας εξοριστεί σε ένα νησί που χρησιμοποιείται ως τόπος ρίψης των απορριμμάτων και των βιομηχανικών αποβλήτων της μεγαλούπολης Megasaki.

Τις φωνές τους δανείζουν στους ήρωες οι: Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Kunichi Nomura, Greta Gerwig, Frances McDormand, Courtney B. Vance, Harvey Keitel, Liev Schreiber, Scarlett Johansson, Bob Balaban, Tilda Swinton, F. Murray Abraham, και Yoko Ono.

Η ταινία, η οποία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Μαϊου, απέσπασε την ασημένια Άρκτο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Γυρίστηκε σε 445 ημέρες, στο 3 Mills Studios στο ανατολικό Λονδίνο, με τους συντελεστές να ξεπερνούν τα 670 άτομα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο