Γνωρίστε το μεγαλύτερο και καλύτερο καταφύγιο γάτων στον κόσμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Φανταστείτε την εικόνα: 7οο γάτες να ζουν σε ένα τεράστιο κτήμα 12 στρεμμάτων, με λουλούδια, δέντρα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, να είναι ελεύθερες, να τρώνε, να πίνουν και όλη τη μέρα να γουργουρίζουν από χαρά. Δεν είναι αυτό η τέλεια εικόνα για ένα ζώο; Καλώς ήρθατε σε ένα πραγματικό μέρος που λέγεται Cat House on the Kings, το πιο ωραίο και πιο μεγάλο καταφύγιο γάτων στον κόσμο, που βρίσκεται στην πόλη Fresno της κεντρικής Καλιφόρνια.

Η Lynea Lattanzio αγαπούσε από μικρή τα ζώα, ιδιαίτερα τις γάτες. Όμως υπήρχε κάτι που τη στενοχωρούσε πολύ. Τα high kill καταφύγια τα οποία υπάρχουν παντού στην Αμερική. Πρόκειται για καταφύγια τα οποία κάνουν ευθανασία στα ζώα που δεν υιοθετούνται. Αμέτρητα τέτοια ζώα καθημερινά ευθανατώνονται. Και μέχρι τότε ζουν σε μικρά κλουβιά, αδύνατα και καχεκτικά, ανήμπορα να κάνουν οτιδήποτε. Έτσι της ήρθε και η ιδέα. Να φτιάξει έναν παράδεισο, ένα καταφύγιο όπου οι γάτες θα ζουν ελεύθερες για όλη τους τη ζωή.

Το Cat House on the Kings χρειάστηκε πάνω από 15 χρόνια για να γίνει. Όμως έγινε και έχει σήμερα 40 άτομα που εργάζονται. Οι γατούλες που έρχονται σε αυτό ( άρρωστες, χτυπημένες, εγκαταλειμμένες) είναι όλες προς υιοθεσία. Όποιες υιοθετηθούν συνεχίζουν τη ζωή τους στα νέα τους σπίτια. Όποιες όχι παραμένουν κανονικά στο καταφύγιο όπου ζουν σαν βασιλιάδες. Μέσα στο βασικό σπίτι μπορούν μάλιστα να περνάνε τις κρύες νύχτες του χειμώνα ή οποιαδήποτε στιγμή που δε θέλουν να είναι έξω. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό;

SONY DSC

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο