Σκυλάκια βρέθηκαν στοιβαγμένα και χωρίς χαρτιά σε φορτηγάκι στη Σκωτία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είκοσι επτά πανέμορφα κουταβάκια στοιβαγμένα σε ένα φορτηγάκι που ήταν σε καράβι στη θάλασσα της στη Σκοτίας ανακάλυψε και κατήσχε αυτές τις μέρες το ειδικό τμήμα της Ιρλανδικής Αστυνομίας Prevention of Cruelty.

Τα ζώα, ράτσας Spaniel, Collie και Chihuahua, ήταν στην κυριολεξία το ένα πάνω στο άλλο, χωρίς ηλεκτρονική σήμανση και χωρίς βιβλιάριο υγείας. Το φορτηγό και τα ζώα είχαν ξεκινήσει από την Ιρλανδία όπου και επέστρεψαν μετά το έλεγχο.

“Ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησαν να περάσουν τα σκυλιά αυτά δείχνει πόσο σκληροί είναι οι διακινητές ζώων, που πάνω στο κέρδος δεν λογαριάζουν τίποτα”, αναφέρει ο διευθυντής της αστυνομίας Conor Dowling. Υπολογίζεται μάλιστα ότι στη βρετανική αγορά, όπου προορίζονταν τα ζώα αυτά, θα έφερναν πάνω από 9,000 ευρώ κέρδος.

Τα σκυλάκια αυτά είχαν καλή τύχη καθώς οδηγήθηκαν σε κτηνιατρείο για εξετάσεις ενώ στη συνέχεια θα τα αναλάβει το κρατικό κέντρο διάσωσης ζώων για να τα προωθήσει σε νόμιμες υιοθεσίες. Δυστυχώς πολλά ζώα μεταφέρονται έτσι καθημερινά σε όλες τις χώρες του κόσμου, τα οποία η Αστυνομία δεν καταφέρνει να εντοπίσει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο