Αστεία ρεκόρ Γκίνες που κατέχουν γάτες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ποιος είπε ότι οι γάτες δεν μπαίνουν στο βιβλίο Guinness; Και πώς θα μπορούσε ένα τέτοιο βιβλίο να μην έχει γάτες; Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο ενδιαφέροντα και παράξενα βραβεία που πήραν γάτες, οι οποίες κέρδισαν μια περίοπτη θέση στο Guinness World Records.

Η μακρύτερη ουρά γάτας

Το αστείο αυτό ρεκόρ ανήκει σε έναν γάτο Μέι Κουν με το όνομα Stewie που έζησε στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών με τους ιδιοκτήτες του, Robin Hendrickson και Erik Brandsness. Ο Steve, ο οποίος πέθανε το 2013, είχε μια ουρά που ξεπερνούσε τα 40 εκατοστά, κάτι που τον είχε κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή.

Το πιο δυνατό γουργούρισμα 

Και όμως υπάρχει και τέτοιο βραβείο, το οποίο ανήκει σε έναν φασαριόζο γάτο με τον όνομα Smokey. Ο Smokey έζησε στο Northampton της Μεγάλης Βρετανίας και το γουργούρισμά του ξεπερνούσε τα 67.7 ντεσιμπέλ. Με άλλα λόγια η ένταση του ήχου του ήταν μεγαλύτερη από ένα πλυντήριο ρούχων. Ο γατούλης πέθανε το 2014.

Η μακρύτερη γάτα

Η μακρύτερη γάτα που έχει μετρηθεί ήταν επίσης ο Stewie, οποίος από τον Αύγουστο του 2010 κατείχε το ρεκόρ του μακρύτερου γάτου στον κόσμο. Το μήκος του ήταν 1 μέτρο και 30 εκατοστά από τη μύτη μέχρι την ουρά. Ο γατούλης, το πλήρες όνομα του οποίου ήταν Mymains Stewart Gilligan, ήταν ζώο θεραπείας και συχνά επισκεπτόταν γηροκομεία.

Τα περισσότερα δάχτυλα σε γάτα

Το ρεκόρ εδώ κατέχει ο φοβερός και τρομερός ginger γάτος Jake από το Οντάριο του Καναδά. Ο Jake ανήκει στους Michelle και Paul Contant και έχει 7 δάχτυλα σε κάθε πόδι, δηλαδή 28 συνολικά.

Ο γηραιότερος γάτος του κόσμου

Πρόκειται για μια γάτα που έζησε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών με το όνομα Crème Puff. Η Crème Puff, η οποία ανήκε στον Jake Perry, γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1967 και πέθανε τον Αύγουστο του 2005 σε ηλικία 38 ετών.

 Η γάτα με τη μακρύτερη γούνα

Ο “συνταγματάρχης Μιάου”, όπως λεγόταν, μια περσική γάτα Ιμαλαϊων που έζησε στο Λος Άντζελες κατέχει το ρεκόρ της γάτας με τη μακρύτερη γούνα. Τρεις κτηνίατροι μέτρησαν τη γούνα του συνταγματάρχη και έδωσαν στους υπεύθυνους των βραβείων Γκίνες στα αποτελέσματα: 22,89 εκατοστά. Ο γατούλης πέθανε το Φεβρουάριο του 2014. Ήταν μόλις 2 ετών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο