Πασκουάλε: Ο απίστευτος σκυλάκος που δένει τους κάβους στη Μύκονο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο μικρόσωμος Πασκουάλε λύνει και δένει στην κυριολεξία στο λιμάνι της Μυκόνου! Φοράει ένα μπλε ναυτικό φουλάρι με άγκυρες και μόλις ένα πλοίο μπει στο λιμάνι του νησιού, τρέχει, αρπάζει το βιλάι που ρίχνεται αρχικά στην προβλήτα κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου και κατόπιν το μεταφέρει με ταχύτητα στους καβοδέτες επισπεύδοντας έτσι το έργο τους!

Δεν πρόκειται ωστόσο για άνθρωπο αλλά για σκύλο! Ένα πανέξυπνο, μικρόσωμο καφετί τετράποδο που… ξέρει καλά τη δουλειά του καβοδέτη και τα στάδια της πρόσδεσης των πλοίων! Γραπώνει σβέλτα με τη μουσούδα του το βιλάι και στη συνέχεια οι… άνθρωποι «συνάδελφοί» του αναλαμβάνουν τα περαιτέρω.

Ο ευφυής, σκύλος – καβοδέτης που ακούει στο όνομα Πασκουάλε είναι οχτώ ετών και πήρε το όνομά του από το Πάσχα, ημέρα κατά την οποία ήρθε στη ζωή. Έχει γίνει η ατραξιόν του λιμανιού της Μυκόνου! Φορώντας τα διακριτικά του… επαγγέλματος, δηλαδή το ναυτικό φουλάρι του, τραβά επάνω του κάθε φορά που τρέχει για να κάνει τη… δουλειά του, όλα τα βλέμματα και αφήνει άφωνους τους τουρίστες που τον αντικρίζουν και παρακολουθούν με έκπληξη ένα σκύλο σε ρόλο καβοδέτη!

H φήμη του είναι τέτοια, που… δεν αποκλείεται να κλέψει τη δόξα του πασίγνωστου πελεκάνου Πέτρου!

Πηγή: https://parianostypos.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο