Νεάπολη Λασιθίου: Έδωσαν νερό σε διψασμένο γυπαετό και εκείνος πόζαρε μαζί τους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Κάποια ζώα δείχνουν με τον πιο γλυκό τρόπο την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους. Η αγάπη ενός γυπαετού σε ένα ζευγάρι που τον βοήθησε και του πρόσφερε νερό αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στις παρακάτω φωτογραφίες. Γιατί όχι μόνο στάθηκε για να φωτογραφηθεί μαζί τους αλλά άνοιξε και τα φτερά του για να τους ακουμπήσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Νεάπολη Λασιθίου. Το νεαρό ζευγάρι, πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ενώ έκανε βόλτα στη περιοχή με τη μηχανή του, εντόπισε το γυπαετό να βρίσκεται στην άκρη του δρόμου. Τα παιδιά, μέλη της ζωόφιλης δράσης, σταμάτησαν για να τον θαυμάσουν. Διαπίστωσαν ότι είναι τραυματισμένος και διψασμένος.

Ο Κώστας Χόμερ έδεσε το τραύμα στο φτερό στο γυπαετού, ο οποίος δεν έφυγε λεπτό από κοντά τους. Τους επέτρεψε μάλιστα να τον αγκαλιάσουν και να τον χαϊδέψουν. Όταν εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, τότε άνοιξε κι εκείνος τα φτερά του και πέταξε.

“Σαν σήμερα κάναμε κάτι σπουδαίο…Ίσως από τα σπουδαιότερα της ζωής μας”, αναφέρει ο Κώστας Χόμερ στην προσωπική του σελίδα στο facebook. “Αν κι έχει περάσει ένας χρόνος, η εμπειρία αυτή δεν θα σβήσει ποτέ από την μνήμη μας…όσα χρόνια κι αν περάσουν”.

https://www.facebook.com/gxomer/videos/vb.1096605459/10216101245299349/?type=2&theater

Πηγή: https://www.cretapost.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο